Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk sinema tarihi anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Türk sinema tarihi ile
Türk sinema tarihi anlatıldı

Türk sinema tarihi ile beraber yapılan film müziklerinin anlatıldığı söyleşide Cemal Ünlü 1930’lardan bu yana pek çok film müziği olduğunu söyledi. Ünlü, “Bunların yardımıyla, tanıklığıyla Türk sinemasının bir bölümünü ele almış olacağız. Türk sinemasının kuruluşu 1914 olarak kabul ediliyor. Türk sinemasının hiçbir dönemi sanayileşmemiştir. Sinema, sanatlar içinde en fazla teknik ihtiyacı olan, tekniğe ihtiyaç duyan sanattır. Her anına yatırım yapılması gerekiyor. Gösterilmesi ayrı, çekilmesi ayrı, montajı ayrı. Epey külfetli ve zor bir iş. İstanbul’da ilk film gösterimi 1897 yılında yapılmış. İlk yapılan film de 1914 yılında Yeşilköy’de Rusların yaptığı anıtın yıkılması ile ilgili bir film” dedi.
Film müziklerinden örneklerin dinletildiği söyleşide operetler hakkında da bilgi veren Ünlü, “Türk sinemasını kuranlar ilk başta tiyatroculardır. Özellikle Muhsin Ertuğrul bunların başında gelir. Sinemacı kuşağın yetişmesi çok sonradan gelmiştir. Tiyatrocular, yazın tiyatro olmadığı için sinema yaparak hem film çekmişler, hem de geçimlerini sağlamışlar” diye konuştu.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, izleyiciler tarafından Ünlü’ye yöneltilen soruların yanıtlanmasının ardından son buldu. (Kocatepe Haber Merkezi)