Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye adeta sivil darbe bildirileri ile yönetiliyor”

“Türkiye adeta sivil darbe bildirileri ile yönetiliyor”
“Türkiye adeta sivil darbe bildirileri ile yönetiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, Kanun Hükmünde Kararnameleri eleştirerek, “Ülkemizin en önemli gündemi 695 ve 696 sayılı KHK’lar. Açıklanan yeni KHK’ler incelendiğinde, İdarenin Yargıtay ve Danıtaş’a üye atadığı nerede örülmüş. İktidarın çetelere mafyalara yasal görevler verdiği nerde görülmüş.20 Temmuz darbesinden bu yana 17 ay geçti. Türkiye, 17 aydan beriadeta darbe bildirisi olan OHAL KHK’larıyla yönetiliyor. İktidar 17 ayda Türkiye’yi KHK’ye boğdu. 369 yasada, toplam 1125 maddede düzenleme yapıldı. 30 KHK’nin sadece 5’i, anayasanın öngördüğü şekilde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp yasalaştı. Geri kalan 25 KHK ısrarla Meclis gündemine getirilmiyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen, tepesine bombaların yağdığı Türkiye Büyük Millet Meclisini işlevsiz hale getirdiler, Türkiye Büyük Millet Meclisini etkisizleştirdiler. Şimdi OHAL KHK’larıyla Meclisi fiilen yok etme noktasına geldiler” dedi.
MECLİS DENETİMİ YOK
Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
“Artık Türkiye OHAL KHK’larıyla, yani adeta 20 Temmuzda yapılansivil darbenin sıkıyönetim bildirileriyle yönetiliyor. Meclis denetimi yok, muhalefete hesap vermek yok. O zaman Meclise ne gerek var. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin değilmiydi? Evet FETÖ ile mücadeleye devam. Sonuna kadar varız. Ama öyle gözüküyor ki, korkarım siz de FETÖ’ye bulaşmışsınız.”
TARTIŞILAN 121’İNCİ MADDE
Hükümetin silahlı çetelerin önünü açtığını belirten Demirkırkan, “Bakın, bu kanun hükmünde kararnamelerin en çok tartışılan 696 sayılı Kararnamenin 21.maddesi. Yani bir cezasızlık hükmü içeren madde. 121’inci maddediyor ki, ‘resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakmaksızın veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile, bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında ceza verilmez’ diyor. Yani diyor ki, resmi sıfatı olsa da, olmasa da devletin herhangi bir görevlisi olmadan sokaktan geçen kişi ben terörle mücadele ediyorum diye üzerine vazife alıp suç işlerse buna ceza vermeyeceksin diyor.  Bu madde iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesidir” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

YURDUNUSEVEN’İN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in eleştirilerine cevap verdi. Demirkırkan, şöyle konuştu:
“Sağolsun sayın Yurdunuseven bizi takip etmeye devam ediyor. Önceki haftaki köşe yazımı da takip etmiş. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür diyerek vatandaşlarımızın yakın dönem hafızalarını tazelemiştim. Evet 12 Eylül öncesi kuyruklar vardı. Bunun nedeni neydi biliyormusunuz? Siz bugün Yunanistan tarafından işgal edilen adalarımıza gıkınızı çıkartamazken, rahmetli Ecevit’in Kıbrıs adasını Rumların elinden aldığı için Amerika’nın Türkiye’ye Haşhaş yasağı koymasını kaale bile almadığı için vardı. Ne pahasına olursa olsun emperyalizmle mücadele edeceğiz dediği için vardı. Siz O dönemlerde 6. Filoyu çiçeklerle karşılarken, gemilerini kıble yapıp namaz kılarken, devrimci gençlerin Amerikan askerini denize dökmesi nedeniyle vardı, o kuyruklar. Siz bugün FETÖ elebaşını bütün baskılara rağmen almazken rahmetli Ecevit’in terörist başını ülke ülke kovalayıp, sonunda da elleri kelepçeli bir şekilde getirtebilmişti. AKP yöneticilerine bir tavsiyem var. Biliyorum deniz bitti proje üretemiyorlar, ancak hiç olmazsa emperyalizme en büyük darbeyi vuran ve hasta adamı yeniden ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi 2. Dünya savaşına sokmayan, çok partili hayata geçerek demokrasimizin ilerlemesi için en önemli adımı atan ve dün ölüm yıldönümünde saygı sevgi ve rahmetle andığımız İsmet İnönü, Kıbrıs Fatihi rahmetli Bülent Ecevit hakkında konuşmayı, onlara iftira atmayı bırakın.”
HERKES KONUŞMASINA DİKKAT ETSİN
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in “Ana Hıyanet Partisi” tanımlamasını kullandığını hatırlatan Demirkırkan, “Sayın Yurdunuseven Genel Başkanlarının kullandığı ayrıştırıcı dili kullanmakta ısrar ediyor. Ana Hıyanet Partisi ne demek? Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? Hıyanet’in Türk dil kurumu sözlüğündeki karşılığı ihanet eden demek. Siyasi parti kime ihanet eder, vatana millete öylemi. Yazık. Çok yazık. Siyaset uzlaşma sanatıdır. Gelin üretimlerimiz üzerinden oy isteyelim, gelin demogoji yapmadan, vatandaşın dini duygularıyla oynamadan oy isteyelim. İnanın size çok daha ağır kelimelerle hakaret edebilirim. Cumhuriyeti kuran kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP’nin kökleri Kuvayi Milliye’ye dayanmaktadır. Cumhuriyet ilan edilmeden önce kurulmuş bir partiden söz ediyoruz. Herkes ko-nuşmalarına dikkat etsin” dedi.