Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Afrin’de küresel teröre karşı süpürme harekatı yapıyor”

“Türkiye Afrin’de küresel teröre karşı süpürme harekatı yapıyor”
“Türkiye Afrin’de küresel teröre karşı süpürme harekatı yapıyor”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi tarafından Grand Derya Düğün salonunda düzenlenen “Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Üyelerle Buluşuyor” gecesinde katılımcılara hitap eden Genel Başkan Ali Yalçın, Türkiye üzerinde yapılan planlardan bahsetti.
100 YIL ÖNCE PLANLANDI
Yaşanan olayların 100 yıl ön planlandığını ifade eden Yalçın, “Bundan 100 yıl önce bu coğrafya da İngilizlerin aktörlüğünde bir dizayn yapıldı. Bu coğrafya cetvellerle çizildi. 100 yılın üzerinden cetvelle çizilen tarihin üstünden 3-10 yıl geçmişti ki yüzyılın ortalarına gelindiğinde bir sorun oluştu. Anadolu’daki tüm yazarlar ve çizerler bu soruyu sordular; ‘Biz neyi kaybettik.’ Nasıl olur da 3 kıtada hüküm süren bir medeniyet geniş topraklardan Anadolu coğrafyasına sıkıştı diye sorarken herkes ‘Biz topraklarımızı kaybettik’ denildi” dedi.
Yalçın konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Olup bitenin yüz yıl içerisindeki harekatını bundan sonra olabilecek simülasyonu görmek acısından 120 yıl öncesine gitmek gerekiyor. Tam 100 yıl önce 1917’de İngilizler balfour deklarasyonu yayınladılar. Balfour deklarasyonu İngilizlerin kontrolüne geçen Filistin’e Yahudilerin nakli demektir. Çok sürmedi. 51 yıl sonra yani 1 yıl gecikme ile 1948’de İsrail’i kurdular. Bayrakları iki tane mavi çizgi ortasında Siyonizm. Yani Nil ve Fırat. Üzülerek ifade ediyorum. Bu toplum nasıl bir mühendislikten geçti ve akıl tutulması yaşadı ki kanla alınan toprak para ile satılmaz diye topuk selamıyla kapıdan çıkmalarını sağladıktan çok kısa süre sonra İsrail’i tanıyan devlet olduk ve İsmet İnönü’nün başta olduğu dönemdi. Bu nasıl bir akıl tutulması.”
2000 yılından bu güne kadar Türkiye’ye karşı 9 hamle çekildiğine dikkat çeken Yalçın, “Türkiye’ye 2000’den sonra 9 hamle çekildi. 9 hamlenin tamamında da bu millet ayakta kalmayı başardı. Fırat Kalkan ile başlayıp Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatına kadar devam eden süreci okumakta ve anlamakta zorlanıyorsak. Bu konuda çok okumak zorundayız. Türkiye küresel Emperyalizmin ve istilacı Siyonizm’in şah damarını Fırat Kalkan harekatında kesti. Şuan Afrin’de küresel teröre karşı bir süpürme harekatı yaparak, ‘Bunu başaramayacaksınız. Topunuz gelin’ diyor. Bu akıl doğru bir akıl” diye konuştu.
Geceye Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.