Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Azerbaycan’la beraber”

“Türkiye Azerbaycan’la beraber”

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’la bir araya geldi. Azerin, “Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan devleti ile beraber” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’i TBMM’de misafir etti.
“ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN”
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’la TBMM’de bir araya geldi. Ziyaret sırasında “Can Azerbaycan” konuşuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Taytak, “Çırpınırdı Karadeniz türküsüyle milyonların tanıdığı ve sevdiği Türk Dünyasının güçlü sesi, Azerbaycanlı Devlet sanatçısı Azerin hanımefendi ve yardımcısı Cavit beyi TBMM İdare Amirimiz ve Ankara Milletvekilimiz Erkan Haberal Bey ile Gazi Meclisimizde misafir ettik. Türkiye ile Azerbaycan’ı ‘Bir ananın ikiz evladı’ gibi görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındadır. Hiçbir zaman ayrımız gayrımız olmadı. Hep bir olduk, beraber olduk. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Azerin hanıma Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, gezerek tanıttık. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Gazi Meclisimizin bombalandığı bölümleri gösterdik. Kendisine Afyonkarahisar’ımızın simgesi olan mermerden yapılmış saat, mermerden yapılmış Afyonumuzun tarihi kültürü olan Afyon Kalesini ve Evciler Kadın Kültür Evlerimizde üretilen çikolatayı hediye ettik. Afyonlu hemşehrilerimize selamını ileterek onlara ithafen ‘Karahisar Kalesi yıkılır gelir, kâkülü boynuna dökülür gelir’ türküsünü seslendirdi. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.” dedi.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ AZERBAYCAN’LA BERABER”
Misafirperverliklerinden dolayı Milletvekili Mehmet Taytak’a ve Erkan Haberal’a teşekkür eden Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan devleti ile beraberdir. Türkiye’nin Azebaycan’a yaklaşımları ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve Türkmen Beyi Devlet Bahçeli beyefendiye saygı ve selamlarımı iletiyorum. Türkiye’de ki ilk ve tek albümüm ‘Yüreklerde Biriz’i’ Devlet Bahçeli beyfendiye iletilmesi için Mehmet Taytak’a teslim ediyorum.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi