Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye-Çin ilişkilerinde 50’inci yıla özel Forum

Türkiye Cumhuriyeti ile Çin

Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 50’inci yıldönümünde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesi amacıyla önemli bir organizasyonun hazırlıkları devam ediyor

 

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği liderliğinde, Türkiye Çin İş geliştirme ve Destekleme Derneği ile ÇİNSİAD’in işbirliğinde organize edilen, “Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 50’inci yılında Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu” 5-6-7 Ağustos tarihlerinde Ankara Congresium’da gerçekleştirilecek.
Türkiye ve Çin’den ulusal ve uluslararası bir çok firmanın Forum’a katılacağını belirten Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı, Afyonkarahisarlı hemşehrimiz İhsan Beşer, “Forum’da Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneğimiz ile birlikte Çin Metal Mineraller, Maden ve Kimyasallar İthalat ve Ticaret Odası, Çin Gıda tarım Hayvan İthalat İhracat Sanayi Ticaret Odası arasında işbirliği protokolleri imzalayacağız. Hem Türkiye tarafından, hem de Çin tarafından Ticaret Bakanlıkları, Kültür ve Turizm Bakanlıkları Forum’a üst düzey katılım gösterecekler. Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ile Çin Gümrük Genel İdaresi Başkanlığı da Forum’a üst düzey katılım sağlayacaklar.” dedi.
Forum’a ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri, kooperatifler ve üniversiteler ile Çin tarafındaki öncü, güçlü, yatırımcı ve üretici firmaların özel önem verdiklerini, katılım sağlayacaklarını belirten Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, “Forum kapsamında offline ve online organizasyonlarımız olacak. Offline bölümünde yüzyüze, bilinen klasik buluşmalar sağlanacak. Online kısımda ise uçuşlardaki pandemi kısıtlamalar nedeniyle Çin’den Türkiye’ye gelemeyen büyük alıcı firmaların alım heyetleri ile görüşmeler gerçekleştirilecek. Firmalar arasında betobe görüşmeler yapılacak.” dedi.
Forum’da “maden-mermer” başlığı altında bu alandaki kimyasallar ve iş makinalarını da kapsayan bölümler yer alacağını, “Gıda ve lojistik” başlığı altındaki bölümde ise kuru meyve, yaş meyve, süt ve süt ürünleri, kanatlı hayvan, su ve su ürünleri, kuru gıda, tıbbi aromatik bitkiler sektörlerini kapsayan bölümler yer alacağını kaydeden İhsan Beşer, “Forum kapsamında ayrıca teknoloji ve bilişim, kültür-turizm ve sağlık konuları bölümleri de yer alacak.” ifadelerini kullandı.
Forum’a Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi de standları ile katılım gösterecekler. Afyonkarahisarlı mermer firmaları da Forum’da yer alacaklar.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti