Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye demokdasi tercihinde bir kırılmanın eşiğinde”

Liberal Demokrat Parti Afyonkarahisar
"Türkiye demokdasi tercihinde bir kırılmanın eşiğinde"

Liberal Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mustafa Göbeş ve İl Sekreteri Arif Yavuz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan’ı ziyaret etti.
KİŞİLER VE KURUMLAR GEÇİCİDİR
Ziyarette konuşan Liberal Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Göbeş, “Öncelikle şunu hatırlamalıyız ki kişiler ve kurumlar geçicidir. Asıl olan sistemin kendisidir. Sunulan Başkanlık Sistemini de şu anki mevcut siyasilerden bağımsız düşünerek akli bir şekilde ele alalım. Çünkü bugün başta olanlar yarın olmayacak ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşacaktır. Önerilen sistemde yetmiş sekiz milyon vatandaşın ve gelecek nesillerin kaderi tek bir kişinin keyfine bırakılıyor. Siyaset biliminin ve demokrasinin temeli olan güçler ayrılığı ilkesi hiçe sayılarak, kesin hatlarla birbirinden ayrılması gereken yasama, yürütme ve yargı bir şahsın emrine veriliyor. Bu şahıs isterse meclisi feshedebilir, üniter devlet yapısını bozabilir, iç ve dış politikaları kendi başına belirleyebilir ve kararnamelerle istediği daha nice kararları keyfince alabilir. Tüm bu yetkilere rağmen hiç bir denetleme mekanizması olmamakla beraber, tüm yargı unsurlarını da kendisi atağı için yargı yolu da kapılıdır. Ayrıca tüm hakim ve savcıları kendi partisinden seçeceği için vatandaşların güvenle başvurabileceği tarafsız bir adalet sistemi de asla olmayacaktır” dedi.
Her kim olursa olsun bu kadar yetkinin bir kişinin keyfine bırakılamayacağını söyleyen Göbeş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz vatandaşları kendilerinin ve çocuklarının geleceğini tek bir kişinin hükmüne bırakmayacaktır. Biz Bu vatanı kolaylıkla elde etmedik. Kolay kolay bir insana teslim etmeyiz” dedi.
DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise, “Referandum ile Türkiye bir kırılmanın eşiğine gelmiştir. Anayasalar, düşman oluşturarak, kutuplaştırarak değil, uzlaşma ile ortak akılla yapılırsa ülkeye barış ve huzur getirir. Tek adam diktatörlüğü değil, demokrasi, hukuk, adalet ve kuvvetler ayrılığı güçlendirilirse barış ve huzur gelir. Ancak öyle görülüyor ki AKP huzurlu bir Türkiye istemiyor. Egemenliği saraydan alıp millete veren Türkiye Cumhuriyeti’nden, egemenliğin tekrar Saraya verileceği bir düzene geçilip geçilmeyeceğinin kararını milletimiz verecektir. Demokrasiye sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti