Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye dış politikada irtifa kaybediyor”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Türkiye dış politikada irtifa kaybediyor"

SP İl Başkanı Adnan Şenel, iktidarın izlediği dış politikayı eleştirerek, “Türkiye en çok dış politikada irtifa kaybediyor” dedi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, 22 Haziranda düşen Türk uçağı ile ilgili hükümetin, bakanların ve Genel Kurmay Başkanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaları kah gökyüzünde, kah 8.6 mil uzaklıktaki deniz dibinde birbirleri ile çarpışıp durduğu görüşünü ifade etti.
SP İl Başkanı Adnan Şenel, düşen Türk jeti ile ilgili olarak 19 gün önce yapılan açıklamalarda Başbakan, bakanlar ve Genel Kurmay Başkanlığı yetkililerinin uçağın düşmesiyle birlikte bütün dünyaya haykırırcasına açıklamalar yaptıklarını kaydetti. Şenel; “19 Gün önceki açıklamalar ile son açıklamaları ele aldığımız zaman şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Türkiye’nin düşmanları Uluslar arası arenada. Türkiye’yi ancak bu kadar küçük ve komik hale düşürebilirdi. Bu ne firasetsiz, basiretsiz,dirayetsiz diplomasi. Üstelik, stratejik, müttefik ilan ettikleri ABD ‘Biz her şeyi detayıyla biliyoruz ama açıklamayız.’ diyor. Bu nasıl müttefik? Rusya bizde biliyoruz diyor. Ama Türkiye radarla takip ettiği uçağına ne olduğunu tam bilemiyor. Türkiye en çok dış politikada irtifa kaybediyor. Ne güvenilirliği kaldı. Ne de caydırıcılığı. Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Lübnan’da ve nihayet Suriye’de yamak olarak kullanılan Türkiye’yi kimse ciddiye almıyor artık. Şehitlerimizin ve enkazın çıkarılması için 14 gün sonra harekete geçilmesi, subayların botlarının nasıl su yüzüne çıktığının izahı ve ‘Suriye’nin resmi açıklamalarına göre ‘kendilerinin düşürdüklerini iddia ettikleri uçağımız. Yeter artık. Bu kadar rezalet yeter.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti