Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, dünyada söz sahibi olacak

  29 Ekim Cumhuriyet
Türkiye, dünyada söz sahibi olacak

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yılı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan programla kutlandı. Törene Vali Mustafa Tutulmaz ve Eşi Fatma Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Burcu Köksal ve 25’inci Dönem AK Parti Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
AZİZ MİLLETİMİZ BÜYÜK
 BİR ZAFER KAZANDI
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan tören, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.
Selamlamanın ardından kürsüde konuşma yapan Vali Tutulmaz, “Bundan 95 yıl önce aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Şuhut ilçemizden başlattığı şanlı yürüyüş ile işgalci düşman kuvvetlerine karşı taarruz harekatına geçmiş, dört bir yanı işgal edilmiş Anadolu toprakları düşmandan temizlenmiştir. Aziz milletimiz, yaşadığı zorluklara ve her türlü imkânsızlıklara karşın tarihte eşine az rastlanır bir mücadele ortaya koyarak büyük bir zafer elde etmiştir” dedi.
İLELEBET TÜRK YURDU
Kocatepe ile başlayan zaferin Türk tarihi bakımından önemine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Bu zafer sayesinde aziz milletimiz, 1071 yılında Sultan Alparslan’ın Malazgirt Ovası’nda verdiği muhteşem mücadele sonrasında Türklere yurt olan Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu zafer sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir” ifadelerini kullandı.
CUMHURİYET GENÇLERE
EMANET
Salonu dolduran gençlere de seslenen Vali Tutulmaz, “Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve devletimizin teminatı sizlersiniz. Bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğu içerisinde ülkemizi müreffeh bir geleceğe taşıyacaksınız. Unutmayınız ki, geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Aklın ve bilimin ışığında hareket eden, yüreği imanla dolu, vatan, millet, bayrak sevdasıyla yanıp tutuşan siz gençlerimiz sayesinde ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ettiği önce 2023, daha sonra da 2053 ve 2071 hedeflerine bir bir ulaşacaktır. Sizin sayenizde Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler içerisinde hak ettiği yere ulaşacak ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girecektir” diye konuştu.
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Ali Çağlar Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Oğuzhan Şentürk tarafından okunan ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’ şiiri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Halkoyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı.
ÇOCUK KORUSU VE MEHTERAN KONSERİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Çok Sesli Çocuk Korosu’nun mini konseriyle devam eden programda izleyiciler Afyonkarahisar Belediye Mehteran Takımı’nın gösterisi ile Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklarda bu zaferi tekrar yaşadılar.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER VERİLDİ
Törenin devamında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘Cumhuriyet ‘ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Törenin sonunda Vali Mustafa Tutulmaz ile diğer protokol üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninin düzenlenmesinde emeği geçen kamu görevlilerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

TUTULMAZ, TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

 

Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki törenden önce Afyonkarahisar Valiliği Makamı’nda Cumhuriyet Bayramı tebrikleri kabul edildi. Misafirlerini tek tek karşılayan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kutlamaların bitmesinin ardından protokol üyeleri ile bir süre sohbet etti.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın tebrikleri kabulüne 25’inci dönem Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile diğer protokol üyeleri katıldılar.

 

GÜNE ÖZEL SERGİ

 

 

Sultan Divani Mevlevihane Müze Müdürü, araştırmacı-yazar Hasan Özpunar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtpark önünde Atatürk’ün Afyonkarahisar’ı Ziyaretleri isimli fotoğraf sergisi açtı. Özpunar, Atatürk’ün 30’a yakın kez Afyonkarahisar’a geldiğini belirtti. Özpunar, “Atatürk’ün Afyonkarahisar’ı ziyaretlerinde tespit edilen en eski fotoğrafı 30 Mart 1922 tarihli ziyaretinin yer aldığı fotoğraf. Daha sonrasında ise yine 26 Ağustos 1922’de Afyon- Kocatepe’deki, Büyük Taarruz ‘da çekilmiş yine meşhur düşünceli fotoğrafı ve sonrasında ise Cumhuriyet’in ilanının ilk yıllarında, vefatından 1 yıl önce yani 20 Kasım 1937 ziyaretine ait olmak üzere 50 fotoğraf var. Tabi bu 50 fotoğrafın yanı sıra bu ziyaretlerin o dönemki ulusal basına nasıl yansıdığına dair gazete kupürleri de mevcut. Sergide ayrıca o dönem Afyonkarahisar halkının gaziyi nasıl coşku ile karşıladıklarını fotoğraflardan inceliyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti