Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye istikamet arıyor” – Kocatepe Gazetesi

“Türkiye istikamet arıyor” – Kocatepe Gazetesi
"Türkiye istikamet arıyor"

DP Genel Başkan adayı GİK üyesi Gültekin Uysal genel merkezde basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede; Türkiye’nin siyahla beyaz arasına sıkışmış bir gündem içerisinde istikamet aradığını söyledi.

Uysal demokrasinin, siyahlarla beyazların keskinleştiği değil, daha fazla gri alanların oluştuğu alanda herkesin “topu saha içerisinde tutabildiği” bir rejimin adı olarak tanımladı
Demokrat Parti (DP) GİK üyesi ve Genel Başkan adayı Gültekin Uysal, adaylık açıklamasının ardından basın toplantısı düzenledi.
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNULACAK
DP GİK üyesi Gültekin Uysal, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan mübarek bir Cuma günü ve kutlu doğum haftasında DP Genel Başkanlığı kongresine genel başkan adayı olacağını açıklayarak hayırlı bir başlangıca adım atmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bu süreçte kendileri ile beraber olan medya çalışanları ve partililere teşekkür eden Uysal; “Türkiye’nin önemli bir geleneğinin yöneticiliğine, liderliğine, genel başkanlığına talip olduk. İnandığımız bu dava doğrultusunda bu millete tekrar hizmet edebilmenin yolunu, mecrasını aramak, bulmak, ortaya çıkarmak için bu mücadeleye başlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte çok tafsiratlı bir şekilde ülkemizin geleceğine dair perspektifimizi, çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. Çünkü siyaseten sorunun değil çözümün bir parçası olacağız.” dedi. DP Genel Başkan adayı Gültekin Uysal, geçmişinde şanlı başarıları olan partisinin şairin “Hani nerede ardından çil çil kubbeler saçan ordu.” deyimi ile mevcut geleneğin ardından çil çil kubbeler saçtığını belirtti. DP’nin Türkiye’nin çok daha başka gereksinimlerini, bölünme ve başkaca kaygıların yaşandığı bu iklimde ülke müştereğini arttıracak, tekrar bir ve beraber yaşayabilme iradesini ortaya koyacağını savunan Uysal; “İnşallah aradığımız budur. Adaylığımızı açıkladığımız basın toplantısında da çok net temel bir çerçevede ifade ettik.” diye konuştu.
YANLIŞLAR DOĞRULARLA
YER DEĞİŞTİRMELİ
Bir gazetecinin genel başkan adaylığı açıklamasında Fettullah Gülen’le ilgili sözlerinin parti içindeki unsurlarına mesaj verip vermediği sorusunu cevaplandıran Uysal şöyle konuştu: “Hiç böyle bir niyetimiz yok. Türkiye’deki bir yarayı, bir meseleyi çok daha tepeden bakarak, anlamına çok daha başka bir perspektiften bakarak ortaya koymak istedik. Türkiye siyahla beyaz arasına sıkışmış bir gündem içerisinde istikamet aramakta. Demokrasi dediğimiz siyahlarla beyazların keskinleştiği değil, daha fazla müştereğinin arttığı, daha fazla gri alanların oluştuğu herkesin o zemin içerisinde tabir yerindeyse topu saha içerisinde tutabildiği bir rejimin adıdır. Türkiye zaman zaman olağanüstü dönemler yaşamıştır. Çok yakın zaman tarihi içerisindede yaşamıştır. Bunların mağduru bir geleneğiz. Ama bugün Türkiye’de ihtiyaç duyulan şey yapılan yanlışlıkları yanlışlıklarla düzeltmek değil, yanlışları doğru ile yer değiştirmektir. Amacımız, temel perspektifimiz budur.” Basın toplantısında partililerde hazır bulundu. (Kocatepe)