Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Motokros Şampiyonası Afyon’da

Türkiye Motokros Şampiyonası Afyon’da

Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışları 9-10 Kasım tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak

 

 

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2019 takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 4. ayağı 9-10 Kasım tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek. Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak sezonun 4. Ayak yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Adana, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcu katılacak. Yarışlar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Yarışı kapsamında düzenlenecek.
Türkiye Motokros Şampiyonası, MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc ve Veteran sınıflarında koşulacak. Hava ve pist şartları nedeniyle 50 cc yarışları düzenlenmeyecek.
AFYON DÜNYANIN EN İYİ PİSTİNE SAHİP
FIM’den “En İyi Alt Yapı” ve “En İyi Padok” ödüllerini alan 250 bin metrekarelik alan üzerine kurulu pist, dünya genelindeki tüm uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapacak kapasitede inşa edildi. Uzunluğu bin 750 metre ve en geniş yeri 15 metre, en dar yeri ise 8 metre olan yarış pistinde 9 rampa, iki adet ikili hız kesici, 9 adet tekli hız kesici yarış heyecanını en üst düzeye ulaştırıyor. Dünyada benzerlerinden farklı olarak yaklaşık 45 bin metrekarelik asfalt padok gelen misafirlerin tamamının aynı anda elektrik ve su ihtiyaçlarını karşılayacak teknik alt yapıya sahip.