Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye sessiz bir mülteci işgali ile karşı karşıya”

Millet İttifakının temsilcisi bazı

Millet İttifakının temsilcisi bazı siyasi partilerin yöneticileri bir araya geldi. İttifak mensupları
“Söz konusu Afyonkarahisar ise gerisi teferruattır.” görüşünde birleştiklerini ifade ederlerken,
Türkiye’nin sessiz bir mülteci işgali ile karşı karşıya olduğunu söylediler

 

Millet İttifakını oluşturan muhalefet partilerin İl Başkanları ve partililer M. Rıza Çerçel çay bahçesinde dün öğleden sonra bir araya geldi. Buluşmada; CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş ve bazı partililer hazır bulundu. SP, MP ve DEVA Partisi yöneticilerinin il dışında oldukları için buluşmada yer alamadıkları öğrenildi.
MISIRLIOĞLU: EKONOMİDE AFYONLU
ZATÜRRE OLDU
Türkiye ve Afyonkarahisar’daki gelişmelerin değerlendirildiği sohbet toplantısına CHP’nin ev sahipliği yaptığı ifade edildi. Sohbet toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, muhalefet partileri olarak Afyonkarahisar özelinde, şehrin sorunları ve çözümüne yönelik konularda “Söz konusu Afyonkarahisar ise gerisi teferruattır.” anlayışını benimsediklerini vurguladı. Afyonkarahisar için bir masanın etrafında toplanabileceklerinin altını çizen Mısırlıoğlu, “Bir sorun varsa Afyonkarahisar için hep birlikte çözümüne uğraşırız. Bunu vatandaşımızın ve milletimizin huzurla, vicdanını rahatlatacak şekilde çözeriz noktasında söyleşimizi üst perdeden dile getirdik. Dile getirmeye de devam ediyoruz. Afyonumuzun sorunu çoktur. Tabii Türkiye’nin de sorunu çok. Ülkemizin ekonomik durumu adeta freni patlamış kamyon gibidir. Sağa sola savrularak gidiyoruz. Milletimiz her gün biraz daha fakirleşiyor. İstanbul, Ankara gibi illerdeki vatandaşlar ekonomik krizde nezle olmuşlarsa Afyonkarahisar’dakiler inanın bana zatürre oldular. Ekonomik açıdan yoğun bakıma girmişlerdir.” dedi.
“SESSİZ MÜLTECİ
İŞGALİNE KARŞIYIZ”
Afyonkarahisar’da borcu olmayan bir vatandaşın olmadığını iddia eden Mısırlıoğlu, “Afyon’da borçsuz bir esnafımız da yoktur. Sorunsuz bir insanımız yoktur. Ülkeyi ve ilimizi yönetenler açısından çok fazla insanımızın dertleriyle dertlenildiğini zannetmiyorum. Öyle olduğunu hep birlikte gözlemliyoruz. Mülteci konusu çok ciddi bir konudur. Sessiz bir işgaldir. Biz bu ses siz işgale karşıyız. Dili, dini, ırkı neyi ne olursa olsun Türk Milletinin içine bir şekilde göçmen veya irtica noktasında milletimizin arasına karıştırılan bu insanlarla beraber yaşamak istemiyoruz. Kültürümüz, geleneklerimiz ve göreneklerimiz uymuyor. Türk Milleti farklı bir millettir. Bugün 10 milyon sınırında olan mültecilerin ileriye dönük olarak durmadan nüfuslarının artmasıyla milyonlarca insanla karşı karşıya kalacağız. Bu insanlar layıkıyla ülkeyi yöneten hükümet tarafından komşu sınırımızdaki ülkelerle ilişkileri iyileştirip konuyu görüşüp memleketlerinde konuçlanmaları sağlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının danışmanı tarafından çok acayip bir açıklama yapıldı. ‘Suriyeliler bu ülkeden giderse ekonomimiz çöker.’ dedi. Ne demek istediğini ben anlamış değilim. Bizim ekonomimizi Suriyeliler mi iyileştiriyor, bizim ekonomimizi mi yönetiyorlar? Suriyeliler para mı getiriyorlar? Böyle bir şey yok. Suriyeliler sersi mayın gibi ilimizin ve ülkemizin her sokağında bulunuyor.” diye konuştu.
ERTAŞ: ŞİKÂYETLER HAT SAFHADA HİÇBİR YERDE DİLLENDİRİLMİYOR
Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Afyonkarahisar bizim herşeyimiz.” diyerek şehirde şikâyetlerin çok yüksek bir seviyeye ulaştığından yakındı. Artış gösteren şikâyetlerin hiçbir yerde dillendirilmediğini belirten Ertaş, “Örneğin Yeşil Camii Parkında köpekler kavga ettiriliyor. Yetkililer durumu seyrediyor, bir çocuk köpek tarafından ısırıldı. Yapılan ise hiçbir şey yoktur. İlimizde ki çöp konusu hat safhadadır. Akşam dışarıya bırakılan çöpler sabaha kadar kokmaktadır. Ortalığı temizleyebilmek için itfaiye tarafından yıkama, yağlama yapılarak konuyu geçiştirmeye çalışıyorlar. Bunlara köklü bir çözüm getirilmesi hususunda yetkililerden rica ediyorum.”
“AİLE YILI PROJESİNDE NELER YAPILDI?”
Afyonkarahisar’da 2021 yılının Aile Yılı ilan edildiğine dikkat çeken Ertaş şöyle konuştu: “Afyon’da 2021 yılı Aile Yılı ilan edildi. Bugüne kadar 8. aya giriyoruz hangi aileye nasıl ulaşıldı? Kime nasıl bir yardım yapıldı? Bu hususta neler yapıldı bilen yok? Ama yapılan bir şey var. Güzel kâğıtlara ‘Aile Yılı’ etkinlikleri yapıyoruz diye yazılıyor. Güzel insanlar çıkıp ‘Aile Yılı’ Projesi yapacağız diyerek bir kenara geldiler. Yedinci ayda yaptıkları bir toplantı dışında bir bugüne kadar ne basına yansıyan ne de kamuoyuna aktarılan hiçbir bilgi olmamıştır. Sizlerin yaptıkları anketlerde söz konusu ailelerin çocukları Afyonkarahisar’da yaşamak istemediklerini belirtmiştir. Gençler Afyon’da durmak istemiyoruz diyorlar. Ama yetkililerden bugüne kadar bu gençlerin niçin Afyon’da durmak istemediklerine dair hiçbir yanıt gelmemiştir. İnsanlara yararlı olacak birşeylerin yapıldığını bugüne kadar görmedik.”
BÜLBÜL: BİRLİKTE MÜCADELEMİZ DEMOKRATİK ZEMİNDE SÜRECEK
Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hikmet Bülbül, kaybolan demokrasinin tekrar rayına oturtulması için Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı partilerin Millet İttifakını oluşturduğunu ifade etti. Türkiye ve Afyonkarahisar’ın çok fazla sorunu olduğunu, mevkidaşlarının ifadelerine katıldığını söyleyen Bülbül şunları söyledi: “Partimizin Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın belirttiği gibi ‘Dünümüzü çaldılar, yarınlarımızı çaldırmayacağız.’ Birlikte mücadelemiz demokratik zeminde devam edecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti