Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye tek adamlığa boyun eğmeyecek”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Türkiye tek adamlığa boyun eğmeyecek”

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık sistemini getirememesi nedeniyle ülkeyi bir çıkmaza sürüklediğini ileri sürdü. Ercan, seçim ortamına girildiğinde CHP’nin mutlaka iyi bir oy alacağını, bir kişinin isteği ile Türkiye’nin tek adamlığa boyun eğmeyeceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nevzat Ercan partide düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri sonrası durumu değerlendirdi. Ercan, terör olayları ve her geçen gün artan şehit cenazelerinden duydukları üzüntüyü dile getirdi.
“CUMHURBAŞKANI
ÜLKEYİ ÇIKMAZA GÖTÜRDÜ”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra Türk halkına birşeylerin dayatılmaya çalışıldığını söyledi. Halka birşeylerin unutturulup, seçim olmamış gibi davranıldığını belirten Ercan; “Sanki AKP hükümeti olup bitenlerden hiç ders almamış, çoğunluğunu kaybetmemiş gibi davranıyor. Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, teammüllerin unutulduğu, cumhuriyetin bütün kurumlarının hiçe sayıldığı bir dönemdeyiz. Bizim bildiğimiz bir seçimden sonra hükümet yıkıldığı zaman çoğunluğu alan partiye Cumhurbaşkanı görevi veriyor, temaslar yapılıyordu. Temaslar sonrası bir hükümet kurulamazsa görev ikinci en fazla oyu alan partiye veriliyordu. Gözümüzün önünde kinle sanki cumhuriyete karşı ki biz bunu böyle biliyoruz, cumhuriyetin tüm kurum ve kurallarını yok ettiği gibi kendi başına buyruktur. Tek başına iktidar olamaması ve Başkanlık sistemini getirememesi nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı ülkeyi bir çıkmaza götürdü.” dedi.
ŞEHİTLER 7 HAZİRAN’DAN
SONRA GELMEYE BAŞLADI
Genel seçimlerin ardından her gün kan ağlandığını belirten CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi. 7 Haziran genel seçim tarihine kadar hiç şehit cenazesi gelmediğini belirten Ercan; “7 Haziran öncesi ‘Şehit mi gelsin istiyorsunuz, kanla mı besleniyorusunuz?’ diyorlardı. Ne oldu da 7 Haziran’dan sonra birden şehitler gelmeye başladı? İnsanlar ölüyorlar. Beş sene boyunca AKP hükümeti PKK’yı serbest bıraktı. Askerimizin ve polisimizin elini kolunu bağladı. Doğu da, güneydoğu da hendekler kazıldı. Bombalar, mayınlar yerleştirildi. Şimdi bunlar harekete geçti. Allah esirgesin çok korkuyoruz daha büyük olaylar olabilir. Çözüm süreci diye insanları oyaladılar. Meğer çözüm süreci diye birşey yokmuş. Bir vatandaş olarak ve CHP camiası adına şehitlerimize çok üzüldüğümüzü ve bu çocuklarımızın gerçekten Anadolu’dan çıkan fakir, fukara çocuklar olduklarını hatırlatmakta yarar görüyorum. Paraları olan insanlar gibi askerliklerini bedelli yapamadıklarından maalesef şehit geldiler.” diye konuştu.
“ŞİMDİ BİRDEN BİRE NE OLDU?”
“Başınız sağ olsun. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” sözlerinin artık klişeleştiğini ifade eden Nevzat Ercan, ateşin düştüğü yeri yaktığını söyledi. Her gün yeni bir şehitle içlerin cız etitğini kaydeden Ercan; “Şehitlerimizin cenazeleri sırasında ki ‘vah vah, tüh tühler’ tamamen göstermelik hale dönüştü. Bir haber okudum, Haberde AKP teşkilatı, ‘Oh ne güzel organize ettik şehit cenazesini.’ diyor. Tokat’ta ki cenaze töreninde ilin Valisi ile beraber mutlulukla poz vermişler. Sen orada iyi bir organizasyon yapmış olabilirsin. Ama o şehidin ve ailesinin durumu mutlak surette düşünülmelidir. Tekraren ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu vatan evlatları ne için gittiklerini de bilmiyorlar. Düzenli bir ordu var. Fakat karşılarında da bir gerilla var. Bunlar 5 yıl boyunca polis tokatladı, askerin karşısında ehliyet kontrolü yapıp, sivilleri indirip araç yaktılar. Bir şey denilmemiş. Şimdi birden bire böyle ne oldu?” şeklinde konuştu.
“İÇ SAVAŞ EN BÜYÜK KAYGIMIZ”
HDP’nin “Seni Başkan yapmayacağız.” ifadesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecini iptale yöneldiğini ileri süren Nevzat Ercan, bir kişinin ihtirasları uğruna memleketin içinde bulunduğu duruma getirilemeyeceğini kaydetti. Ercan şöyle konuştu: “Zaten dış politika da perişan bir durumdayız. Suriye’nin içişlerine karıştık tüm Suriyelileri buraya doldurduk. Yarın bizlerde öyle olacağız. Çünkü iç savaşa sürükleniyoruz. Bu bizim en büyük kaygımız. Önümüze 7 Haziran seçimlerinde çok güzel bir fırsat geldi. Bu fırsat değerlendirilemedi. İlla tek başına iktidar olunacak diye birşey yok. Tüm Avrupa ülkeleri koalisyonlarla yönetiliyor. Koalisyon demek ortak akıl ile ülkenin yönetilmesi demektir. MHP Genel Başkanı koalisyonu ret etti. Önce bize de soğuk duş gibi geldi. Ama bizi de 36 gün oyaladılar.”
CHP MASADAN
KAÇAN TARAF OLMADI
Nevzat Ercan, CHP’nin Nevşehir’de düzenlenen İl Başkanları Toplantısında partisini lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yetkilileri ile görüştüklerini söyledi. İl Başkanları olarak Kılıçdaroğlu’na niye oyuna geldikleri sorusunu sorduklarını aktaran Ercan şunları söyledi: “CHP masadan kaçan taraf olmamak için partimiz değil ülke önemil diyerek buna katlandılar. Otuz günü aşkın süre bunları dinlediler. Bizim niyetimiz tamamen ekonomi ağırlıklı, Türkiye’nin geleceği ile ilgili önemli projeler üretebilecek insanlarla beraber siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan gelişim için ne gerekiyorsa onu yapmak üzere heyetin başına oturuldu. Ama AKP heyetince de işin nasıl yokuşa sürüleceği, nasıl 45 güne sürecin yayılacağı hesabı yapıldı.”
“CHP OYUNU ARTTIRACAK”
Devletin insanlar için var olduğunu, vatandaşa eziyet için var olmadığını söyleyen İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP oylarının artacağı inancında olduklarını dile getirdi. Ercan şu ifadeleri kullandı: “Sayın Tayyip Erdoğan bir teknokrat hükümetten söz ediyor. Ne üdüğü belirsiz Türkiye geleneğinde olmayan bir sistemi dile getiriyor. Ana muhalefet partisi varken ve onun hükümet kurma şansı varken, azınlık hükümeti ile Davutoğlu’nun desteklenmesi ya da kaybetmesi varken kendi kendine birşeyler uyduruyor. Yeni sistemler oluşturulmaya çalışılıyor. Bu sistemi Türk halkı kabul etmeyecek ve CHP kesinlikle oyunu arttıracaktır. Son anket sonuçlarına göre yüzde 38 belki daha aşağılara düşücekler. İşten ondan çekinecekler. Seçim ortamına girildiğinde CHP mutlaka iyi bir oy alacak. Bir kişinin isteği ile Türkiye tek adamlığa boyun eğmeyecek.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti