Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye ve Afyon’un sorunları beklemesin!

Maliye Bakanı Naci Ağbal,
Türkiye ve Afyon’un sorunları beklemesin!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyon programını Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlenen “Ekonomi ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” başlıklı toplantı ile tamamladı. Toplantıya sektör temsilcilerince yoğun ilgi gösterildi.
BAKAN SABIRLA DİNLEDİ
Toplantının açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Serteser’in ardından söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, programı boyunca kendisine iletilen talep ve sorunları büyük sabırla dinleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal’a teşekkür etti. Çoban’ın ardından AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal konuştu. AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın ardından Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım söz aldı. Yıldırım, Bakan Ağbal’ı ilde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
TERÖR BELASI HORTLADI
Programın son konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Suriye’de yaşanan kimyasal saldırılarla ilgili olarak, dünyanın ayağa kalkması gerektiğine değindi. Ağbal; “Türkiye olarak Suriye’de yaşanan olaylara insani olarak baktık. Bu rejimi de kınadık. Şimdi de şiddetle kınıyoruz. Suriye’de inanlık dışı bir olay yaşanıyor. Artık Suriye’de bu insanlık dışı olaylar olmamalı. Güneydoğu’da yaşanan PKK ile mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimiz var. Terör belası ne yazık ki yine hortladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
SURİYE’DE İNSANLIK DRAMI
Suriye’de yaşanan kimyasal saldırı için tüm dünyanın ayağa kalkması gerektiğini ifade eden Ağbal; “Suriye’de yaşanan olay, bütün dünyanın ayağa kalkması gereken bir olaydır. Suriye’de kimyasal silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda yüzden fazla insan hayatını kaybetti 5 binden fazla insan yaralandı. Türkiye olarak bu meselelere insani olarak baktık. Bu rejimi tasvip etmedik ve sürekli kınadık. Şimdi de şiddetle kınıyoruz. Suriye’de inanlık dışı bir olay yaşanıyor. Türkiye olarak bu meseleye tamamen insancıl ve inancımız gereği yaklaştık. Artık Suriye’de bu insanlık dışı olaylar olmamalı” diye konuştu.
TÜRKİYE SIÇRAMA
NOKTASINDA
Türkiye’nin son 14 yıldır ekonomi alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, ülkenin gömleğinin daraldığını belirtti. Ağbal; “Türkiye’nin 1990’lı yıllarda milli geliri ortada. Bu rakamlar son 14 yılda kat kat arttı. Türkiye dünya devletleri arasında sıçrama noktasında. Artık Türkiye ekonomisi yükseldikçe yükseldi ve bu gömlek artık Türkiye’ye dar geliyor. Gelin Türkiye’yi süper lige çıkaralım. Gelin bu gömleği 16 Nisan’da ki referandum da evet kararıyla büyütelim” şeklinde konuştu.
Slayt eşliğinde AK Parti hükümetinin yaptıkları ile 16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, işadamlarından 16 Nisan referandumun da evet oyu kullanmalarını istedi. Ağbal sözlerine şöyle devam etti: “Yeni sistemde baştan halkın desteği alınmış olacak. Seçim süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarılacak. Yeni sistem yasama ve yürütme de hesap verme sorumluluğunu arttırıyor. Yasama organı gerçek manada yasama yapacak. Bugün zamanımızın çoğunu mecliste yasa yapmakla geçiriyoruz. Yasayı milletin vekilleri yapacak. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık yetkilerini birleştiriyoruz. Siyasette doğrular tek değil. Konular beklemeye alınıyor. Türkiye ve Afyon sorunları beklesin mi? Afyon’da yumurta KDV düşmesin mi? Toptan aşamada KDV konusunda yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi için çalışma yapacağım. Hem Cumhurbaşkanına hem de Başbakana bunu anlatmak yerine gelin Cumhurbaşkanımıza yetki verelim tek kişiye bunu anlatalım. Afyon programımda Ticaret Odası ziyaretimde Oda Başkanı kendi arsamıza geldiğimizi söyledi. Önemli olan; Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin, işadamlarının gelişmek için ortak sergi ve fuar alanları yapıyorlarsa hazine arazilerinin bedelsiz şekilde odalara devrine prensipte olumlu bakıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi