Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de bir ilk – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’de bir ilk – Kocatepe Gazetesi
Türkiye'de bir ilk

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan ve Türkiye’de ilk Tezli Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans programı olan “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezi Çiğiltepe Salonunda düzenlenen toplantıda, programın ikinci dönemine kayıtlı 25 yeni öğrenci ile ders veren öğretim üyeleri, İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı hakkında bilgilendirildi. Toplantıya, AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Mevlüt Doğan, İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük ile İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı konusunda uzman AKÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe, Yrd. Doç. Dr. Uçman Ergün ve Öğr. Grv. Mahmut Kantar konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda Prof. Dr. Mevlüt Doğan, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Disiplinlerarası Anabilim Dalı olarak kurulan Türkiye’nin uzaktan eğitim veren ilk tezli yüksek lisans programı olan “İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi Programı”nın AKÜ birimlerinden Enformatik Bölümü uhdesinde eğitim-öğretime devam etmekte olduğunu belirterek, programın kuruluş aşaması ile ilgili bilgiler verdi.
HERKESE AÇIK BİR PROGRAM
Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük, programın uzaktan eğitim sayesinde, bilişim teknolojileri ve sistemleri gibi hızlı gelişen bir alanda deneyimli öğretim üyesi kadrosu yardımıyla uzmanlaşmaya istekli herkese açık bir yüksek lisans programı olduğunu belirterek, çalışan ve yaşamboyu öğrenmeye uygun, özellikle kendini geliştirmek isteyen herkesin dünyanın her tarafından bu programa bağlanarak, derslere katılabileceğini, tez hazırlayabileceğini ifade etti, Yrd. Doç. Dr. Yörük, “Program kapsamında e-ticaret, adli bilişim, internet ve etiğin yanı sıra araştırma yöntemleri ile ilgili derslerimiz var. Dolayısıyla multidisipliner bir program. Alan ayırt etmeksizin lisans mezunu ve ALES puanı en az 55 olan tüm öğrenciler bu programa başvurabiliyor. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz eğitim, işletme ve mühendislik alanındaki doktora programlarına başvurabilecekler. Öğrencilerimiz bu yönden de şanslılar” dedi. Yrd. Doç. Dr. Yörük bu programdan mezun olan öğrencilerin İnternet ve Bilişim Teknolojiler Yönetimi alanında “Bilim Uzmanı” unvanı alacaklarını belirterek, “İnternet ve bilişim teknolojileri, yazılım ve donanımdan oluşan bilgisayar tabanlı bilgi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, kurulumu, desteği ve yönetimi ile ilgili bir çalışma alanını kapsamaktadır. Bu kapsamda bu yüksek lisans programına kaydolan öğrenciler, bilişim alanında yeteneklerini ortaya koyabilir, internet ve bilişim teknolojilerini kendi mesleki alanlarına kolayca uyarlayarak sistematik çalışma ve yönetmeyi sağlayabilirler” şeklinde konuştu. Yrd. Doç. Dr. Yörük, bilişim suçları alanında bu programdan mezun olanlara başvurulabileceğinin de altını çizdi.
TEKNİK BİLGİ VERİLDİ
Sistemin işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe, Yrd. Doç. Dr. Uçman Ergün ve Öğretim Grv. Mahmut Kantar tarafından teknik bilgiler verildi. Kullanılacak olan Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi’nin sisteme giriş, ders içerikleri ve canlı derslerin takibi ile ödev, forum, anket, sınav gibi araçların kullanımı anlatılarak, canlı derslerin takibinde ihtiyaç duyulan donanım, öğretim üyeleri ve öğrencilere hediye edildi. Toplantı sonrasında, öğrencilerin danışman öğretim üyeleri ile birebir görüşmesi sağlanarak gerekli akademik destek verildi. Disiplinlerarası yüksek lisans programı olması nedeniyle AKÜ’nün 5 farklı fakültesinden 11 öğretim üyesinin gerek ders gerekse de danışmanlık yoluyla destek verdiği programda 25 öğrencinin her birine alanına uygun danışmanlar atanarak, uzaktan eğitimden kaynaklanan eksikliklerin önüne geçilmeye çalışıldı. (Kocatepe)