Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de ilk bylock tahliyesi Afyon’dan

FETÖ/PDY kapsamında örgütün gizli
Türkiye’de ilk bylock tahliyesi Afyon’dan

FETÖ/PDY kapsamında örgütün gizli kriptolu haberleşme programı bylock tespiti nedeniyle haklarında tutuklu olarak soruşturma yürütülen 11 kişi, kullandıkları numaraların kendi bilgi ve istekleri dışında bylock IP’lerine yönlendirildikleri tespiti edilince önceki gece sabaha karşı tahliye edildi. Henüz haklarında dava açılmayan 11 kişinin hakkında takipsizlik kararı verildi.
TÜRKİYE’DEKİ İLK TAHLİYELER AFYON’DAKİ 11 KİŞİYE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca önceki gün yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısının bylock IP’lerine yönlendirildiklerinin tespit edildiği ve FETÖ’nün bu yöntemi gerçek kullanıcıları gizlemek için kullandığı bildirilmişti. Bilgileri ve istekleri olmadan bylock programı kullanmış gibi görünen ve haklarında soruşturma bulunan kişilerin temize çıkması için gerekli şartların sağlanacağı bildirilmişti. Bu doğrultuda 2014 yılı Ağustos ayından 17 Kasım 2014 tarihine kadarki süre içinde yapılan bylock girişleri, bylock IP’lerine yönlendirilme olarak değerlendiriliyor. Bilindiği gibi örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı bylock FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik yargılamalarında önemli bir delil.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması akabinde kullandıkları numaraların bylock IP’lerine yönlendirildiği netleşen Afyonkarahisar’daki 11 tutuklu sanık tahliye edildi.
“YÖNLENDİRME İHTİMALİ” GÖZ ÖNÜNE ALINARAK DAVA AÇILMAMIŞTI
Afyonkarahisar’da bylocka, yönlendirme sonucu girdikleri belirlenen ve bu nedenle tahliye edilenler; U.Ö, Ç.B, M.A, A.K, E.A, A.E, B.A.D, O.Ç, G.G, B.Y, E.K.A isimli şahıslar oldu. Afyonkarahisar’da Adli makamların bylock IP’lerine yönlendirildiği tespit edilen telefon numaraları listesine yönelik titiz bir araştırma yürüttüğü bilinirken, bylock haricinde haklarında bir delil bulunmayan ve bu nedenle yönlendirmeye maruz kalmış olabilecekleri düşünülen şüpheli durumdaki şahıslara, mağduriyet yaşanmaması ve verilecek hükmün bozulmaması için dava açılmadığı öğrenildi.
(25-26 Temmuz, 13-18-20-25 Eylül 2017 tarihinde sadece bylock kullandıkları göründüğü, için gözaltına alınıp, tutuklanan ve soruşturmaları tutuklu olarak devam ederken FETÖ ile irtibatlı diğer gerekçelere rastlanmadığı için tahliye edilen 11 kişinin haklarında takipsizlik kararı verildiği için, mağduriyete söz konusu olmaması amacıyla açık isimleri verilmemiştir.) >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti