Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de ilk kişisel iğne oyası sergisi Afyonkarahisar’da açıldı

Serginin iğne oyası alanında
Türkiye’de ilk kişisel iğne oyası sergisi Afyonkarahisar’da açıldı

Serginin iğne oyası alanında Türkiye’de açılan ilk kişisel sergi olma özelliğinin yanında iğne oyası farklı tasarımlarda değerlendiriliyor.
ORJİNAL ÇALIŞMALAR VAR
Ayşegül Tüplek imzalı iğne oyası objelerden oluşan sergi Gedik Ahmet Paşa namı diğer Taş Medrese de dün sabah saat 11.30’da açıldı. Sergi açılışı öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi veren 43 yaşında iki çocuk annesi ev hanımı Ayşegül Tüplek iğne oyası sanatını farklı tasarımlarla yorumladığını vurguladı. Hobi olarak yapmaya başladığı iğne oyası işlerinde zamanla mesafe kat ettiğini söyleyen Tüplek şöyle konuştu: “Hobi olarak başladığım iğne oyası çalışmalarımı zaman içerisinde kurs destekleriyle de ilettim. İğne oyası sanatında yeni bir bakış açısı geliştirme amacıyla başlayan arayışımı takıdan, aksesuara, günlük kullanımdan ev dekorasyonu ürünlerine kadar farklı yorumlar katmaya çalıştım. Spor kıyafetlerle kullanılabilecek günlük fularlarda iğne oyası tasarımlar hazırladık. Ürünlerimizin tamamı fonksiyoneldir. Örneğin bir nişan tepsisi işi bittiğinde günlük kullanıma tasarlanabiliyor. Gelin el çiçeği daha sonra yakaya takılabilir, farklı değerlendirilebilir. İğne oyası gibi zarif ve görsel değeri yüksek bir sanatı hayatın her alanında kullanmaya çalışıyorum. El emeği, göz nuru, sabır gerektiren iğne oyalarını çeyiz sandıklarına hapsetmek istemedim. Benim ilk kişisel sergim. Ayrıca bildiğim kadarıyla Türkiye’de de ilk kişisel iğne oyası sergisini açtık.”  
TAŞ MEDRESE DE SERGİ MEMNUN EDİYOR
Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ayşegül Tüplek tarafından hazırlanan kişisel iğne oyalarından oluşan El Sanatları Sergisini açmaktan son derece memnun olduğunu belirtti. Serginin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Kültür Sanat Merkezi olarak tasarlanan Taş Medrese de hayata geçirilmesinin kendileri açısından da önemli olduğunu belirten Çoban; “Afyonkarahisar’da el sanatları üzerinde çalışmalar yapan kişilerin çalışmalarını, kişisel çaba ve emeğe dayalı çalışmaların Taş Medrese de sergilenmesinden yanayız.” Serginin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ayşegül Tüplek birlikte açtılar. Bugün açılan sergi 22 Mayıs Pazar günü akşam saatlerine kadar ziyarete açık tutulurken, sergilenen çalışmalar satışa da sunuluyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi