Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’de maden sularının değeri tam olarak bilinmiyor”

Avşar Maden Suyu Yönetim

Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, “Avşar Maden Suyu”nun, yüksek
oranda potasyum barındırdığını belirterek, Türkiye’de maden sularının değerinin tam olarak bilinmediğini ve tüketim seviyelerinin gelişmiş ülkelere oranla düşük kaldığını söyledi

 

Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, uzmanların açıklamaları ışığında egzersiz öncesi ve sonrası maden suyu tüketiminin özellikle potasyum mineralinin geri kazanımda çok büyük etkisi olduğunu dile getirerek mineralli suların bilinçli tüketimini yediden yetmişe herkese tavsiye etti.
“MADEN SUYU MİNERAL
İHTİYACINI KARŞILIYOR”
Tarık Demirel, beslenme desteği olarak kabul edilmesi gereken maden sularının değerinin Türkiye de tam olarak bilinmediğini ve tüketim seviyelerinin gelişmiş ülkelere oranla düşük kaldığını kaydederek, “Uzmanlar yüzde 70’i su olan vücudumuzda kaybettiğimiz suyu yerine koymadığımız zaman bunun hem zihinsel/bedensel enerjimizi düşürdüğünü hem de sindirim sisteminin iyi çalışmamasına sebep olduğunu ifade ediyorlar ve susamadan yani susamayı beklemeden sıvı tüketimini öneriyorlar. Doğal maden suyunun da bu anlamda etkili bir çözüm olduğu dile getiriliyor. Maden suları mineral madde miktarına bağlı olarak zengin, düşük ve çok düşük olmak üzere sınıflandırılıyor. İçeriğindeki 3.297,4 miligram litre mineral madde ile ‘Zengin Mineralli Su’ olarak tanımlanan Avşar Maden Suyu, yüksek oranda potasyum barındırıyor. Vücudun sıvı-elektrolit dengesinin sağlanması açısından majör öneme sahip olan potasyum aynı zamanda spor yapanların performanslarını arttırır ve kasların doğal biçimde rahatlamasını destekler. Muhteviyatında 96,3 miligram litre potasyum dışında 2.300 miligram litre bikarbonat, 756,3 miligram litre sodyum, 80,1 miligram litre klorür, 53,8 miligram litre kalsiyum bulunduran doğal maden suyumuz ülkemizde üretilen maden sularının içinde en yüksek değerlere sahip. Bu açıdan profesyonel sporcular da sağlık için spor yapanlar da ürünlerimize tereddüt etmeden güvenebilirler.” dedi.
“SODA VE MADEN SUYU AYNI DEĞİL”
Türkiye de çoğu zaman soda ile maden suyunun aynı şey olduğu düşüncesinin yaygınlığına dikkat çeken Demirel, “Soda ve maden suyu aynı zannedilen fakat birbirinden çok farklı iki içecek çeşidi. Mineralli su olan maden suyu, yerkabuğunun farklı derinliklerinde doğal olarak oluşan, geçmiş olduğu farklı jeolojik katmanlardan bünyesine aldığı minerallerle zenginleşen yer altı sularıdır. Soda ise içilebilir nitelikte olan herhangi bir suya karbondioksit ilave edilmesi ile elde edilen yapay bir içecek. Maden suyunun içeriğinde bulunan birçok mineralle vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller karşılanabilmekte olup maden suları bu özelliği ile besleyici bir sudur. Sodanın ise böyle bir fonksiyonelliği bulunmuyor. Tüketicilerimizin öncelikle bu ayrıma dikkat etmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
>> Kocatepe Haber Merkezi

 

“SAATTE 50 BİN ŞİŞE DOLDURULUP 25 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR”
Avşar Maden Suyu, Şuayp Demirel tarafından 2015 yılında kuruldu. İscehisar İlçesi’nde 2009 yılından itibaren yapılan AR-GE çalışmaları sonucu 2015 yılında devreye alınan toplam 330 bin metrekare alan üzerine 10 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. AVŞAR markası, ismini AVŞAR Bölgesi ve AVŞAR Deresi’nden alıyor. Saatte 50 bin şişe dolum yapabilen son teknolojik üretim parkuruyla Avşar; ürünlerini 6’lı ve 24’lü ambalajlarda Türkiye’nin her yerine servis ediyor. Avşar Maden Suyu aynı zamanda ürünlerini Kosova, Makedonya, Hollanda, Yunanistan, Irak, Suriye, Libya, Lübnan ve Filistin olmak üzere toplam 25 ülkeye ihraç ediyor.