Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var”

“Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var”
"Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından, Afyonkarahisar Ticaret Borsası salonunda İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP’li Belediye Başkanları, CHP’nin eski milletvekilleri ve eski il başkanları ile parti üyeleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, iktidar partisinin Yenikapı Ruhu’nu ve liyakati unuttuğunu söyledi. Demirkırkan, “15 Temmuz sonrası devletin bütün kurumlarının FETÖ üyeleri tarafından sarıldığı görüldü. Biz biliyorduk, defalarca ifade ettik; siz de ancak 15 Temmuz’da gördünüz. Ardından devlette liyakat ve Yenikapı Ruhu gibi söylemler başladı. 15 Temmuz sonrası döneme bakalım: Cemaat darbesi yüzünden Harp Okulları’nı kapatan, yerine Milli Savunma Üniversitesi kuran, başına Cemaat’in değişik gazetelerinde yıllarca yazarlık yapmış Erhan Afyoncu’yu atayan bir iktidar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni araştırmak için kurulan komisyonun başına Cemaat’e yaptığı övgülerle bilinen Burdur Milletvekili Yaşar Petek’i öneren bir iktidar” dedi.
TERÖRE KARŞI
MECLİS’LE
MÜCADELE EDİLİR
Demirkırkan, bu Komisyon’a ilişkin bir önerilerinin kabul görmediğini belirterek şöyle devam etti:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu Komisyon’da darbeye karşı çıkan herkes temsil edilmelidir önerisine rağmen Komisyon’un başkanını, başkan yardımcısını, sözcüsünü, katip üyesini sadece AKP’den seçtiler. Hani Yenikapı Ruhu, hani liyakat? Darbe sonrası FETÖ ile mücadele adı altında ilan edilen OHAL ile 12 Eylül dönemini aratmayan baskılar, sorgusuz sualsiz işten çıkarmalar yaşatan kim? Meclis’i devredışı bırakan kim? Türkiye’nin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHAL’e ihtiyacı yok. İhtiyacınız olan her türlü kanun, Meclis tarafından çıkarılır.”
İNSANIMIZA CUMHURİYET
HALK PARTİSİ NEFES ALDIRIR
Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Ülkemizin hızla normalleşmesi lazım. Bu ülkeye nefes aldıracak, insanlarımızı rahatlatacak bir iktidara ihtiyacı var. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyacı var. İnsanlara ‘Dinin ne’, ‘Namazın var mı’, ‘Oruç tutuyor musun’ gibi Allah’ın soracağı soruları değil, ‘Aç mısın’, ‘Ne ihtiyacın var’, ‘Bir sorunun var mı’ gibi soruları soran bir CHP iktidarına ihtiyacımız var” dedi.
BYLOCK KULLANAN
MİLLETVEKİLLERİNİ AÇIKLAYIN
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmaların siyasi ayaklarının da olması gerektiğini kaydetti. Köksal, “Bu işin siyasi kanadına dokunmadan, siyasi ayağı temizlenmeden, kim inanır, Türkiye’de FETÖ’nün temizlendiğine? Darbe Araştırmaları Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Cemaat’in en ateşli savunucuları arasındadır. Siyasi temizlik yapacaksanız, Bylock kullanan milletvekillerini açıklayın. En temiz parti AKP diyorlar. Buna kargalar da güler. 14 yıllık iktidarınız döneminde FETÖ ile et ve tırnak gibi olup liyakatı kaldırıp tüm Cemaat üyelerini devletin en kritik noktalarına aldıran kimdi? Sizdiniz. Bir bakıyorsunuz, AKP’li milletvekilinin referans olduğu kişi tutuklanmış; ama vekil, vekilliğine devam ediyor. Ülkemizde terörü hortlatan, bu kadar şehit vermemize neden olan kim? AKP. Nerede Akil İnsanlar, çıksınlar da bir şeyler söylesinler” diye konuştu.
MGK KARARLARINI NEDEN UYGULAMADINIZ?
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca da konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak, tek amacımız olmalıdır. FETÖ ile mücadele edilecekse siyasi ayağının da olması gerekiyor. 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulu’nda terör örgütü FETÖ ile ilgili alınan karara rağmen bu örgütle yol arkadaşlığı yapanlar hesap vermedikçe, hiç kimse bizi bu terör örgütüyle mücadele ettiğine inandıramaz. Gelin hangi siyasi partide bu yapılanma varsa birlikte mücadele edelim. Ama bu iktidar için yürek ister. Yüreğiniz yetiyorsa bunu gelin birlikte yapalım.” (Kocatepe Haber Merkezi)