Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’nin en büyük partisiyiz” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Türkiye'nin en büyük partisiyiz”

AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen 38’nci İl Danışma Meclis toplantısı yapıldı. Toplantının basına açık kısmında yapılan değerlendirmelerde genel siyasetten yerel yönetime kadar 10 yıllık süreçte yapılanlar ve kaydedilen gelişmeler paylaşıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 38’nci İl Danışma Meclis toplantısı Et Balık Kurumu kampusünde yapıldı. Toplantının bir bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantı divanı; İl Seçim İşleri Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl yönetim kurulu üyeleri Hasan Çelikkaya, Erkan Karaağaçlıoğlu, Emine Aydoğan, Kadın Kolları üyesi Ferda Ertürk, Gençlik Kollarından Osman Bahar, Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş’tan oluştu.
VATANDAŞIN HER İHTİYACINA
HİTAP EDİLİYOR
Toplantının açılışını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, danışma meclisi ve diğer toplatılarda, faaliyetlerde AK Parti’nin diğer siyasi parti teşkilatlarının çalışmalarına örnek oluşturduklarını söyledi. Zeybek’in ardından konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, babasının geçtiğimiz günlerde Gazlıgöl kaplıcası camiinde tanıştığı Karacaahmet’li bir kişi ile yaşadığı diyalogu aktardı. Çoban; “Babamın tanıştığı kişi Karacaahmet’te her gün bir kişinin bana dua ettiğini söylemiş. Babam nedenini sorduğunda; ortepedik engelli felçli evinden çıkamayan kişinin düzenli olarak evinden çıkıp kasabanın her yerini dolaşabildiği cevabını almış. Hamd olsun bizim için bir yıl içerisinde 444 çocuğumuzun bisiklete kavuşması, yine 235 engellimizin akülü araca kavuşması gerçekten çok sevindirici bir durumdur. Biz her cenaze sahibine ister aynı gün isterse bir kaç gün içinde 50 kişilik yemek gönderiyoruz. Her cenaze sahibini ben bizzat arayıp başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Sadece Afyon’da olması şart değil. Bir hemşehrimiz Ankara’da vefat etse dahi yine onu arıyorum. En azından Afyon’dan bir ses duysun diye.” dedi.
BELEDİYE ÇOK TESİS AÇTI
Sayısı 8’e çıkan Bilgi Evi yapıldığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Harb-İş bölgesindeki Bilgi Evine çok yoğun talep olduğunu belirtti. Sahipata Bilgi Evi’ni 2 Mart Cumartesi günü ziyaret ettiğini orada iğne atılsa yere düşmeyecek kadar yoğunluğun olduğunu belirten Çoban; “Sahipata’daki Bilgi Evi’nde; anneler, babalar, kursiyerler hiç boş yer yoktu. Gerçekten bunlar çok güzel hizmetler. İlk defa şehrimizde belediye olarak birçok tesis açtık. İki tane fabrikamız oldu basın mensuplarıyla gezdik. Tüm belediye başkanı arkadaşlarımı-zında görmelerini istiyorum. İnşallah kaldırımlar için özel dizayn kendimiz bir kaldırım imal ettik. Dumlupınar için kullandığımız taşlardan inşallah daha güzellerini 40’a 40 ebatlarda olmak üzere üretmeye başladık. Şimdiden çok büyük ilgi çekti. Bİze misafir gelen bizden daha büyük bir belediyenin başkanını gezdirmeye götürmüştüm. Tüm üretimi kendi belediyesi için istedi. Bu tesisi para kazanmak için değil, öncelikle kendi şehrimizin güzelleşmesi için bunu yapacağız dedik. Çok özel bir komplikasyonla bu sene şehrin ana caddelerinden başlayarak sokak ve caddelerimize gireceğiz.” diye konuştu.
BELEDİYELERİN İMKANLARI DEĞİŞİYOR
Hizmette sınırın olmadığını, vatandaşın klasik belediyecilik manasında alt yapı hizmetlerini kabul etmediğini kaydeden Çoban, günümüzde belediyelerin sosyo kültürel anlamda ciddi manada öne çıktığının altını çizdi. İlçe başkanları ve milletvekillerinin özellikle duymasını istedikleri olduğundan sözeden Çoban; “Vatandaşımız Antep’de, Ankara’da, İstanbul’un ilçelerinde Kayseri’de, Konya’da belediyelerin çeşitli uygulamalarını görüyorlar. Aynı uygulamayı Emirdağ’da, Çobanlar’daki belediye başkanlarından bizde de bizden istiyorlar. Büyükşehire bağlı ilçe belediye başkanlarının imkanlarıyla, aylık gelirleriyle bir il ve ilçe belediyesinin baş etmesi mümkün değil. Gelirlerin fazlalığı ile hizmet ve sosyo kültürel çalışmaları yapmak daha kolay. Büyükşehirlerin imkanları ve gelirleri daha farklı. Nasip olursa ileride Afyonkarahisar’da büyükşehir olur. Nüfusumuz şu anda 705 bine geldi. 45 bin daha olursa büyükşehir olursak bizimde imkanlarımız artacak. O zamanda bizi Kocaeli, İstanbul, Ankara gibi illerle mukayese edilmeyelim.” şeklinde konuştu.
AK PARTİ HER ALANDA ÖNCÜ
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, danışma meclisi toplantısının neden yapıldığının herkesçe idrak edildiğini, il teşkilatının mevcut olma şartını yerine getiren tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Nasıl çalışılacağının, eksiklerin ne şekilde giderileceğinin konuşulacağını aktaran Ürün şöyle konuştu: “Bu toplantıdan hemen sonra siyaset akademisi toplantısı başlayacak. Siyaset akademisi toplantısı da bizim için çok önemli. AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırmış olduğu önemli bir gelenek. İl Başkanımızla aramızda konuşurken bizim bu toplantılarımızın ülkedeki diğer siyasi partilere de hareket ivmesi kazandırdığını konuştuk. Belki bize de kızıyorlar. Bu AK Parti nereden çıktı, ilçelere, belediyelere gidiyorlar. Birde böyle danışma meclisi falan derken onlarda yapmak zorunda kalıyorlar. Tabi biz Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Bu ülkeyi yönetiyoruz. Sadece hükümet kaynaklarını yönetmekle kalmıyoruz. Türkiye’deki sivil toplum çalışmalarına da önemli ölçüde örnek oluyoruz. Sivil toplum kuruşları da siyasi partiler kadar bütün çalışmaları ile önemlidir.”
TERÖR SÜRECİ
SABIRLA İZLENMELİ
AK Parti Milletvekili Sait Açba, danışma meclisi toplantısının basına açık bölümünün son konuşmasını yaptı. Danışma meclisi toplantısı ve yeniden başlayacak olan siyaset akademisi çalışmalarının verimli olmasını dileyen Açba, Türkiye gündemindeki en önemli mevzunun terör olduğunu ifade etti. Terör mevzuunda atılan bazı durumların olduğunu kaydeden Açba şunları söyledi: “Terör uzun yılların ürünü. Türkiye’de gerçekten uzun yıllardır halkımızın en çok rahatsız olduğu bir konu. Ancak bu süreci yorumlamaktan öte süreci en azından sabırla bir kaç ay izlemek zorundayız. Terörün sadece iç boyutları yok. Dış ve uluslararası boyutları var. Çok yönlü ilişkiler çerçevesinde hükümetimizin yönetmeye çalıştığı, çözmeye çalıştığı bir sorun. İnşallah bir kaç aylık bir zaman dilimi içinde bu işin olumlu veya olumsuz gelişecek bu açık ve net şekilde görülecektir. Şu anda hangi yorumu yaparsanız yapın hangi açıklamayı yaparsanız yapın bir yere varmamız mümkün değil. Çok ciddi anlamda bu meselenin üzerine gidilmesi ve büyük risklerin alınması partimiz açısından çok önemlidir. Başbakanımızında açıkladığı gibi gerçekten AK Parti cumhuriyet tarihi boyunca alınabilecek en büyük riskleri alıyor. Amacımız bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanmasıdır. Aksi halde terörle mücadele hükümetimiz ve ilgili organlar kararlılıkla yoluna devam edecektir. Taviz hiçbir zaman sözkonusu olamaz.”
ŞİMDİKİ DURUMDA IMF’YE BORÇ VERİLİR
Üç dönemdir iktidarda olan AK Parti yönetiminde siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarında sağlandığına işaret eden Açba, dünyada, Avrupa’da çok ciddi kriz olmasına rağmen Türkiye’nin krizden en az etkilenen ülke olduğunu söyledi. Türkiye’nin bölgede şu anda en güçlü durumda olan bir ülke pozisyonunnda bulunduğunu söyleyen Açba; “Türkiye AB ülkeleri ve bölgesindeki diğer ülkelerle kıyaslandığında en güçlü olan ülkedir. Ekonomik yönden istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Dış borçlarını hemen hemen bitirerek azalttı. TÜrkiye’nin dış borcu açısından kesinlikle bir risk sözkonusu değil. Başbakanımızın açıklamalarındanda biliniyor. IMF’ye uzun yıllar borçluyduk. Borç alan emir alır çerçevesinde Türkiye uzun yıllardır maalesef dış çevrelerin güdümü altında bir bakıma yönetildi. Bu dönem AK Parti ile birlikte tamamen değişti. Şu anda IMF’ye borç verebilecek konuma gelen bir hükümet var. AB krizden çıkmadığı süre içinde Türkiye’nin de çok hızlı hamlelerle ekonomik yönden hızla gelişmeside mümkün değil. Türkiye istikrarlı şekilde davranıyor. 2013 yılına kararlı şekilde yüzde 4 büyümek suretiyle, işsizlikte önemli ölçüde azalmalar olduğunu görüyoruz.” Toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Kocatepe)