Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin göbeğinde su çilesi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Türkiye’nin göbeğinde su çilesi

Afyonkarahisar’da Türkiye’nin tam ortasında bir köyün mahallesinde evlerde su akmadığı için ortaçağ hayatı yaşanıyor. Mahalleli yetkililerden ilgi bekliyor. Sıkıntıları çözülmeyen köylü “Seçimlerde gereğini yaparız” diyerek mesaj gönderdi

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı 329 kişinin yaşadığı Yukarı Çaybelen Köyü’nün Şamlıburun Mahallesi ve Ayvalı Mahallesi’nde yaklaşık 3 aydır su akmadığı için mahalle halkı çile içinde yaşıyor. İddialara göre köye mahalleye yakın bir yerdeki su deposundan su hattı bağlamak için köy muhtarlığı tarafından başlatılan çalışmada iş makinesi, 7 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 43 bin lira ödenek aktarması ile iki mahalleye su getirilmesi için yapılan su hattını tahrip etti.
Yaşanan arıza yüzünden 3 aydır suları akmayan mahalleliler, Bayat’a 23, Afyonkarahisar’a 70 km uzaklıkta bulunuyor. Şamlıburun Mahallesi sakinlerinden 42 yaşındaki Basri Çamlı, mahallenin Çaybelen Köyü’ne bağlı olduğunu ancak, 2 km uzaklıkta olduğunu belirtti. Yaklaşık 3 aydır evlerinde su olmadığı için sıkıntı çektiklerini ifade eden Çamlı, “Mahallemizde 7-8 hanede yaklaşık 40 kişilik bir nüfus var. Geçtiğimiz aylarda gelen iş makinesi su deposuna yeni hat yaparken mahallemize gelen su hattını kırdı. Mahallemizde yaklaşık 3 aydır evlerimizde su yok. Ne çamaşırlarımızı yıkayabiliyoruz. Ne de yıkanmak için kurulu olan güneş enerjilerini kullanabiliyoruz. Mahalleye yakın bir yerde bulunan çok az akan çeşmeden sadece içme ve yemek ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek suyu evlerimize getirebiliyoruz. Konuyla ilgili resmi makamlara başvurduk hiçbir sonuç alamadık. Köy Muhtarı da ilgilenmiyor bizim sıkıntılarımızla” dedi.
KÖPRÜ KISMİ ÇÖKTÜ
3 çocuğunun epilepsi hastası olduğunu belirten Basri Çamlı, bunlardan iki tanesinin haftada iki gün Afyonkarahisar’da bulunan özel bir rehabilitasyon merkezine ötürüldüğünü aktardı. Çocuklarının yaz kış sürekli merkeze gitmesi gerektiğini, servisin geçtiği yolda bulunan küçük köprünün ise kısmen çöktüğünü bunun geçişlerde tehlike oluşturduğunu söyleyen Çamlı, “Benim engelli çocuklarım her zaman bu yoldan geçen servis ile tedaviye gidiyor. Okul döneminde de mahallede bulunan diğer çocuklar aynı servis ile bu yoldan okullarına geçmek zorunda. Ancak köprü yol güvenliği için sıkıntılı. Kısmen çöktü, araçlar zor geçiyor. Burası kışın tamamen çöker. Şimdiden gerekli önlemin alınması ve yetkililerin gerekeni yapmasını istiyoruz” diye konuştu.
AĞIZLARIMIZ YARA İÇİNDE
Üç çocuk annesi 24 yaşındaki Sultan Çamlı, suyun sağlıksız olduğunu ileri sürerek, “Çocuklarımızın da bizimde ağzımızda yaralar oluştu. Su dağdan gelen bir su ve sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu bilmiyoruz. Su olmadan hiç bir şey olmuyor. Mecburen kullanıyoruz. Çocuklarımızı banyo yaptıramıyoruz” diyerek içinde bulundukları zor durumu özetledi.
SU GELMEDEN OY YOK
Mahallenin girişinde bulunan bir direğe “Suyu giden, yolu köprüsü yok olan Şamlıburun Mahallesi” yazısı asıldı. Mahalle halkı 21. Yüzyılda yaşadıkları dramı ortaçağa benzetirken, “2 ay sonra seçim var. Biz çektiğimiz bu çilenin gereğini mutlaka yapacağız. Çocuklarımız hastalıktan kurtulmuyor. Yıkanamıyoruz. Su gelmeden hiçbir siyasi oy için gelmesin. Su gelemeden oy yok” diyerek tepkilerini dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti