Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’yi örnek alıyorlar – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’yi örnek alıyorlar – Kocatepe Gazetesi
Türkiye’yi örnek alıyorlar

Doğu Afrika ülkeleri Uganda, Kenya ve Somali’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın heyetinde yer alan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Türkiye’nin Afrika’yı sömürmeye gitmeyen ilk devlet olarak hem ticareti geliştirmeyi hem de o ülkelerin kalkınmasını hedeflediğini söyledi.
Heyette yer alan Türk işadamlarının önemli ticari anlaşmalar yaptığına değinen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Gelişmek için Türkiye’yi örnek alıyorlar. Uganda’da iç barışın sağlanması adına tüm kabilelerden temsilciler milletvekili seçilmiş. 370 Milletvekili ve 30’u icracı 76 bakan bulunan Uganda’da, Müslüman olan Aile Bakanı ile birlikte pek çok kadın milletvekili ve kadın bakan görev yapıyor. Kadın siyasetçiler, bizim kadın ve çocuklarla ilgili sosyal politikalarımıza büyük ilgi gösteriyor. Bizlere, hastalıkların ve insanların çok genç yaşta öldüğü ile çok fazla yetim olduğunu söylediler. Okullaşma oranlarının çok düşük olduğunuvurgulayarak, hem Türkiye’nin desteğini beklediklerini hem de tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade ettiler. Türkiye’de kadın hakları konusunda yaptıklarımızı, üyesi olduğum Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun çalışmalarını anlattık. Koruyucu aile, sevgi evleri gibi uygulamalar büyük ilgilerini çekti. Engelliler için bakım ücreti ödediğimizi söyledik. Mağdur tüm kadınlar ile dul, 65 yaşını aşmış ve oğlu asker olan kadınlara aylık verdiğimiz ifade ettik. AK Parti öncesi yüzde 85 olan kız çocuklarının okuma oranının AK Parti döneminde yüzde 96’ya yükseldiğini belirttik. Bizlere; Türkiye’deki kadın, çocuk ve sosyal programlardan çok etkilendiklerini örnek almayı istediklerini aktardılar” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından dikiş makinelerinin bulunduğu merkezin açılışını gerçekleştiren Emine Erdoğan’a eşlik ettiklerini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, törenlerde Ugandalı yetkili ve vatandaşların sık sık Türkiye’ye minnet ve teşekkürlerini ifade ettiklerini belirtti. Türkiye’nin kendi insanının yanı sıra milyonlarca mülteciyi barındıran, dünyanın her yanına yardım gönderen bir ülke olarak önemini ve gücünü arttırdığını kaydeden Özkal, “Ebola’yla mücadele kapsamında Uganda’ya 5 milyon Dolar yardımda bulunmuştuk. AB ülkeleri bu ülkelere desteklerini azaltırken biz arttırıyoruz. Hibeleri, Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi teslim etti. İnsanlara umut olmanın, en güzel örneklerinden birini bu devir teslim sırasında görme fırsatı bulduk. Dikiş makineleriyle yeni bir iş imkanına kavuşan Ugandalıların duaları eminim ki, milletimizi her türlü beladan ve kötülükten koruyacaktır. 3 Milyon Suriyeli kardeşimizi misafir ettiğimiz gibi dünyanın neresinde bir mazlum, yardıma ihtiyacı olan bir millet varsa onun koruyucusu olmayı sürdüreceğiz. Türkiye mazlumların son güvencesi ve son umudu. Bunu Afrika’daki insanlar anlamış. Türkiye’nin onlara gerçek manada destek olmak için orada olduğunun farkındalar. Osmanlı İmparatorluğu’nun tüm mazlumların koruyucusu ve kollayıcısı olduğu gibi; yeniden ezilenlerin yanında ve güçlü olmanın mutluluğunu, haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)