Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkkan’a İGM’de de tepki gösterildi

İYİ Parti Milletvekili Grup

İYİ Parti Milletvekili Grup Başkanı Lütfü Türkkan’ın şehit ailesine küfür etmesi ve sonrasındaki özür dilemesine İGM üyeleri de tepki verdi

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ailesine küfür etmesine bir tepkide İl Genel Meclisi’nde Dinar AK Parti Üyesi Bilal Demiröz’den geldi. Demiröz’ün ardından sırasıyla; Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı konu hakkında görüş açıkladı.
DEMİRÖZ: SİZ KİMSİNİZ MİLLİYETÇİLİK KİM HADİ ORADAN
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 6. birleşimi sonunda söz alan Dinar AK Parti Üyesi Bilal Demiröz, şehit ailesine küfür eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’la ilgili söz aldı.
Demiröz şunları söyledi: “Milliyetçi Hareketin kurucu Lideri merhum Alparslan Türkeş’ten görevi devralıp, ömrünü milliyetçiliğe adayan Devlet Bahçeli gibi bir şahsa ‘Ben senden daha iyi bir milliyetçi olacağım diyerek parti kurup hele son dönemde halktan aldığı tepkiler malumdur. Son olarak o partinin Lütfü Türkkan isimli milletvekilinin bir şehidimizin yakınına küfür etmesi sanıyorum ki sadece MHP’yi değil 85 milyon adına ağır bir durumdur. Özellikle bir doğu ilinde o partinin Genel Başkanının yüzüne hadsizce ‘Burası Kürdistan’dır. Lüften bunu meclistede söyleyin.’ diyen kişiye Sayın Başkan, sen nasıl konuşuyorsun, burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yoktur diyememiştir. Halk içinde provakatif eylemlerde bulunan bu parti lideri ve bu partideki üst kademedeki yetkilileri şahsım ve partimin adına kınıyorum. Ve diyorum ki; Siz kimsiniz milliyetçilik kim. Hadi oradan diyorum.”
YAĞCI: LÜTFÜ BEYİN ÖZRÜNÜ
KABUL EDİYOR YAPMAMASI GEREKTİĞİNİ VURGULUYORUM
Bilal Demiröz’ün partisinin Lideri ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ı kınamasının ardından söz alan İYİ Parti Afyonkarahisar İGM Üyesi Alper Yağcı cevap hakkını kullandı. Yağcı şöyle konuştu: “Yaşanılan bu olay elbette şahsi münfetirit bir olaydı. Sayın Lütfü Türkkan tarafından, hepimizin manevi açıdan kırmızı çizgisi olan şehit aileleri ve gazilere karşı yapılan her türlü eylemde biz şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız. Lütfü bey gece saatlerinde attığı özür twetiyle bir yanlış yaptığını kabul etmiştir. Bu ayrıdır. Kabul etse de etmese de o davranışın olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu şekilde yorumluyoruz. Yalnız Bilal beyin ortaya koyduğu, Lütfü Türkkan’ın üzerinden İYİ Parti ve Genel Başkanımıza yaptığı ithamlar bence İYİ Parti’nin hepimizin malumu olduğu ve herkesin tüm sitelerde izleyip okuduğu şekilde anketlerde yükselişinden duyulan bir rahatsızlığın neticesidir. Bunu böyle görüyoruz. Eğer hepimiz doğruları burada konuşmak istiyorsak. Hepimizin elinde hazır bir teknoloji vardır. İnternete bahse konu konuşmaları yazıp dinlersek Genel Başkanımızın esnaf ziyaretinde kullanılan ‘Kürdistan’ kelimesine karşı gündemin bitimine kadar bekleyen Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi ‘Bunu kabul etmem mümkün değildir.’ diyerek 3 Kasım 2021 Çarşamba günü yapılan Grup Toplantımızda da bunu yine çok net ifade etmiştir. ‘HDP’yi konumlandırdığımız yer PKK’nın yanıdır.’ diye net bir ifade kullanmıştır. Eğer bu işin temelinde genel bir yargıya kavuşmak istiyorsak, yine internete yazdığımızda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis konuşmasında, ‘Kürdistan’ diye bir yerin olduğunu o dönem için konuşurken bunu Meclis Kütüphanesine inen her CHP’li ve her MHP’li Milletvekilinin görebileceğini ve buna saygı gösterilmesi gerektiğini savunmuş ve söylemiştir. Dolayısıyla burada bizim ‘Kürdistan’ ifadesini Sayın Genel Başkanımızın o gün ifade ettiği gibi kabul edebilmemiz mümkün değildir. Tüm bunların dışında şehit yakınlarımıza ve gazilerimize karşı herkesin dikkatli olması sinirse sinir şahsi hataları meydana getirebilecek durum ve davranışlarda olmamız gerektiğine bende katılıyorum. Bu konuda bende Lütfü beyin özrünü kabu ediyorum ama yapmaması gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum.”
ÇOBAN: YARIN KENDİMİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİMİZİ BİZ BAŞKASINA YAPMAMALIYIZ
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, adaletin herkes için gerekli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Adalet herkes için gereklidir. Sayın Genel Başkanı Meral Akşener’in o videosunu bende takip ettim. Medya da sanki ‘Kürdistan’ lafına karşı sessiz kaldığı cevap vermediği gibi bir algı var. Bu doğru değildir. Adaletli olmak lazımdır. Orada, ‘Kesinlikle bu ifadenize katılmıyor, reddediyorum.’ gibi açıklamaları var. Maalesef Türkiye’de biri sevilmiyorsa ya da bir siyasi partiyi sevmiyorsam elimde de bir medya organı varsa bir takım olayları farklı yönlere çekebiliyoruz. Yarın kendimize yapılmasını istemediğimiz birşeyi başkasınada bizim yapmamamız lazımdır. İYİ Partinin Milletvekili ile ilgili konuyu Alper Bey güzel bir biçimde ifade etti. Ne kadar sinirlendirirlerse sinirlendirsinler veya o anki ruh haliyetimiz ne olursa olsun. Bu konuda geçmişte kendisini tanımasamda Lütfü Türkkan’la ilgili birçok şey oldu. Basında gördük daha dikkatli olması gerekirdi. Tabii sadece özür dilemek yeter mi? Onu da tabi partinin ilgili organları mutlaka değerlendirecektir. Çünkü normal bir kişiye yapılan bir hakaret belki bir özürle geçiştirebilir ama bir şehit ailesine, bir şehit bacısına yapılan hakaret bilmiyorum artık bunu nasıl telaffi ederler? Telaffisinin de çok zor olduğunu söylemek istiyorum.”
EMRULLAHOĞLU: CUMHURBAŞKANIMIZIN ‘KÜRDİSTAN’ İFADESİYLE KAST ETTİĞİ IRAK’TAKİ BÖLGESEL YÖNETİMDİ
Bolvadin AK Parti İGM Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürdistan” sözü ile ifade ettiğinin Barzani’nin Irak’ta kurduğu bölgesel yönetimi kast ettiğini dile getirdi. Emrullahoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Kürdistan’ sözü ile ifade ettiği şey Kuzey Irak’ta Barzani’nin kurmuş olduğu bölgesel yönetimi kast etmiştir.” ifadelerini kullandı.
ERTÜRK: AFFEDECEK YA DA ETMEYECEK MİLLET VİCDANIDIR
MHP Merkez Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dilediği özürü İYİ Parti İGM Üyesi Alper Yağcı’nın kabul edemeyeceğini dile getirdi. Ertürk, “Bu tür konularda üçüncü şahısların dilenen özürü kabul etmeleri ya da reddetmeleri gibi bir pozisyonları olamaz. Alper beyin bu özürü kabul etmesini asla kabul etmiyorum. Söz konusu olan şehit ailesi bizim bireysel problemimiz değildir. Bunu millet vicdanı affeder ya da affetmez.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti