Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkmendağı’na Anda vefası – Kocatepe Gazetesi

Türkmendağı’na Anda vefası – Kocatepe Gazetesi
Türkmendağı'na Anda vefası

Eski Türkçe’de “kardeş” anlamına gelen ANDA ismini taşıyan Anda Kardeşe Vefa Ekibi, Afyonkarahisar’dan topladığı un, ayakkabı ve ilaçlardan oluşan yardım tırını Türkmendağı’nda kahramanca mücadele eden Türkmen kardeşlerimize gönderdi.
Yardım tırının şehit babası Mustafa Çınar’ın gözetiminde yola çıktığını belirten Anda Kardeşe Vefa Derneği yöneticilerinden Cemil Çoker yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamasında şu bilgileri aktardı:
“Anda Kardeşe Vefa Ekibi olarak 3 Kasım’da milletimize seslendik, dedik ki… Halep’te bizim Musul’da. Türkmen Dağı’da bizim Kerkük’te. Türk’te bizim Türkmen’de… Bu kaynayan aş da tuzunuz olsun istemez misiniz?… Dedik… Türkmen Şehit ve Mücahit aileleri ile Yetimhane için, her eve bir çuval un götürmek istiyoruz. 500 çuval una ihtiyacımız var desteklerinize talibiz… dedik. Türkmendağı’nda savaşan ve şehit olan Türkmen yiğitlerimizin ailelerine dağıtılmak üzere Türkiye’nin her yerinden siz sevgili dostlarımızın katkıları ile topladığımız 800 çuval 25 kg ve 100 çuval 50 kg’lık un ayakkabı ve ilaçlardan oluşan yardım Tırımız Hatay Yayladağına yola çıkmıştır. Allah nasip ederse  kaymakamlık görevlileri ile birlikte Anda Kardeşe Vefa Derneği Ekibi ev ev yardımları dağıtacaktır. Ardından 304 şehit çocuğumuzun bulunduğu yetimhanemizin ihtiyaçlarını da karşılayacaklardır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Allah hepinizden razı olsun. ANDA sizlerle hep var olacak ve bu hizmetler hep sürecektir. Afyon yardım Tırımız Mustafa Çınar’ın gözetiminde yola çıkmıştır. Koca Çınar’dır O… O bir Şehit babası ve bugün şehit olan oğlunun adına Türkmen şehitlerinin çocuklarına, sizlerin katkıları ile hazırlanan yardım tırını çıkardı. Ne mutlu O’na, ne mutlu size, ne mutlu bu vatanı karşılıksız sevenlere…” (Kocatepe Haber Merkezi)