Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkmenli: Vatandaşın içi rahat olsun

Türkmenli: Vatandaşın içi rahat olsun
Türkmenli: Vatandaşın içi rahat olsun

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Çay’da 3 yaşındaki çocuğa tecavüz iddasından, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘güvenli trafik’ projesi kapsamında yapılan denetimlere ve kamuoyunda ‘alkol yasağı’ olarak adlandırılmaya başlanan kabahatler kanunun da gerçekleştirilen bir takım düzenlemeler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkmenli, Çay’da yaşanan olayın çok nadir ve iğrenç bir olay olduğunu belirterek kent genelinde bu ve buna benzer olaylara karşı 50’nin üzerinde polis ekibinin görev yaptığını söyledi.

“EKİPLERİMİZ 7/24 GÖREVDE”
Geçtiğimiz gün Çay İlçesi’nde meydana gelen 3 yaşındaki çocuğa tecavüz skandalı hakkında konuşan il Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, bu ve buna benzer olayların yaşanmaması için emniyet olarak parklarda, çarşılarda ve okullarda gereken önlemleri aldıklarını söyledi. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun diyen Türkmenli, “Çay İlçesi’nde yaşanan olay çok nadir ve iğrenç bir olaydır. Kent genelinde bu ve buna benzer olaylara karşı 50’nin üzerinde polis ekibi görev yapıyor. Ekiplerimiz bu tür olayları önlemek ve caydırmak için 7 gün 24 saat görevdeler. Meydana gelen bu acı olay Afyonkarahisar’ın imajını da zedeledi. Konunun basına yansıması bizi daha çok üzdü. Çünkü, düşüncesi bu yönde yani sapkın zihniyette olan insanlar bu olayları görünce cesaret alıyor ve bu tür olaylara maruz kalan ailelerin mağduriyet söz konusu oluyor” şeklinde konuştu.
“DEVLET DURUMA HAKİM”
Olayla ilgili yanlış bilgilerin basında yer aldığını kaydeden Türkmenli, “Çocuğun çıplak bulunduğu yönündeki konu yanlış, vatandaşın tepki gösterdiği yada jandarmanın buna müdahalesi olduğu yönünde ki haberler gerçeği yansıtmıyor. En basitinden orası emniyet bölgesi” dedi. Ayrıca emniyet görevlisinden öte bir en başta bir insan olarak yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü ve olaydan bir nevi sorumluluk duyduklarını da kaydeden Türkmenli, “Ancak olayın faili hemen tespit edildi. Olayla ilgili gerekli bütün adli soruşturmalar devam ediyor ve olayı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ben buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum endişe duyulacak bir konu yok. Devlet duruma hakimdir” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIMIZ SİTEMKAR OLMASIN”
Emniyet kemeri ve motosiklet denetimleri ile ilgili vatandaşların sitemkar olmamalarını isteyen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, “Emniyet kemeri ve motosiklet denetimleri ile ilgili vatandaşlarımız lütfen sitemkar olmasın, biz bu çalışmaları vatandaşa kastımız, yada onlarla sorunumuz var diye değil, tamamen trafiğin güvenliğin yani insanların mutluluğu için yapıyoruz. Emniyet kemeri uygulaması ve takma alışkanlığı kazandırılması noktasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlere Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere yerel yönetim ve kamu kurumlarından büyük destek geldi. Yapılan çalışmaların tek amaç vatandaşın bu konuda bilinçlendirilmesidir. Emniyet kemerinin önemini bütün Afyonkarahisarlıların kavraması gerekiyor. Bu konuda Afyon örnek bir oluncaya kadar çalışmalarımız devam edecek. Emniyet görevlilerimiz başta olmak üzere kamu kurumlarında emniyet kemeri takmayanlara cezai işlem uygulanıyor. Ceza makbuzlarının da örnekleri elimizde var” dedi.
“BİN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNDEN YÜZÜNÜN EHLİYETİ VAR”
Dünya Sağlık Örgütü’nün projeleri kapsamında yer alan motosiklette kask kullanımı, ruhsat, ehliyet ve tescil belgelerinin tespiti çalışmalarının da aralıksız olarak sürdüğünü ifade eden Türkmenli, vatandaşlardan motosiklet konusunda gürültü kirliliği başta olmak üzere bir çok konuda da şikayetler geldiğini belirtti. Afyonkarahisar’da binin üzerinde tespit edilen motosiklet bulunduğunu kaydeden Türkmenli, ancak bu araçları kullanan sürücülerin ehliyetli sayısının ise sadece 100’ün üzerinde olduğunu söyledi. Bu tablo üzerine hemen harekete geçtiklerini belirten Türkmenli, “Sürücü kursları ile ehliyet konusunda çalışmalar yaptık. Bununla birlikte yaptığımız eğitim çalışmaları ile sahada yoğun olarak çalıştık” şeklinde konuştu.
“UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELE”
Emniyet kemeri ve kask takma konusunda güvenlik güçleri olarak önemli bir yol kat ettiklerini belirten Türkmenli, “Sonuca ulaşmamız için henüz erken çünkü uzun soluklu bir mücadele. Biz bu konuları sürekli takip edecek ve sürücüleri uyarıp, bilgilendireceğiz. Afyonkarahisar’da topyekün emniyet kemeri motosiklette ise kask, ehliyet ve ruhsatları olmaları konusunda çok kararlıyız ve takipteyiz” diye konuştu.
Uygulamalar esnasında vatandaşların sakin ve görevlilere karşı saygılı olmalarını da isteyen İsmail Türkmenli, “Bizim bütün araçlarımızda araç içi kamera var. Bunlar görüntü ve ses kaydı yapıyor ve arşivleri tutuluyor. Vatandaşlarımız özellikle kendilerini sıkıntıya sokacak tutum ve söylemlerde bulunmasınlar. Yaptığımız uygulamalar vatandaşa sıkıntıya sokmak için yapılmıyor. Uygulanan kurallar bizim koyduğumuz kurallar değil denemeleri gözlemleri yapılarak uluslararası normlarda ortaya konulan kurallar yani trafik kurallarının neredeyse tamamı tüm dünyada uygulanan kurallar. Biz bu kuralları uyguluyoruz diye lütfen vatandaşlarımız şikayet etmesin, tek amacımız trafiğin daha güvenli hale gelmesi” dedi. Türkmenli ayrıca, 7 gün 24 saat devam eden denetimlerinde aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta içerisinde motosiklette kask takmadıkları için 3 gencimizi görünce, yaptığımız denetimleri ne kadar doğru ve yerinde olduğunun da anlaşılması lazım” ifadelerini kullandı.
“DÜZENLEMEYİ VATANDAŞ
İSTEĞİ ÜZERİNE BİZ TALEP ETİK”
Afyonkarahisar’da son günlerde gündeme gelen ve tartışmalara neden olan, kamuoyunda ‘alkol yasağı’ olarak adlandırılmaya başlanan kabahatler konunun da gerçekleştirilen bir takım düzenlemeler konusunda da açıklamalarda bulunan Türkmenli, “Bu düzenleme vatandaşlardan polise gelen şikayetlerde yaşanan artışın üzerine, emniyet tarafından bizzat valiliğe iletildi yani söz konusu düzenlemeyi biz talep ettik” dedi. Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak uygulamaların 6 Mayıs’ta yani Hıdrellezde başlayacağını kaydeden Türkmenli, “Bu yasak Türkiye’de ilk gündeme getiren Afyon değil.Bizim içki satışı ile ilgili bir sıkıntımız yada yasaklama konumuz yok” şeklinde konuştu
“ALKOL YASAĞI SİYASİ BİR KARAR DEĞİL”
Türkmenli açıklamasının devamında, “Alkol yasağı konusunda herhangi bir denetim yapmadık kabahatler kanunu konusunda vatandaşın huzur ve refahının sağlanması konusunda bazı düzenleme yetkileri verilir. Bu tür karar ve uygulamalarda kamuoyuna 15 gün duyurmakla yükümlüyüz ondan sonra denetimler başlar. Ayın 6’sından sonra biz bu konuda uygulama yapacağız. Bu konunun özgürlükle de bir alakası yok. Çünkü sınırsız özgürlük yoktur yani benim özgürlüğümün başka birinin özgürlüğünün sınırına girdiği alanda bir sınır gerekiyor. Buradan hareketle yol kenarlarında, Hıdırlık’ta, Kent Ormanında maganda diye tabir edilen insanlar araçlarında açtıkları müzik eşliğinde alkol alıyorlar. Normal vatandaşta bu manzarayı görünce ürküyor ve rahatsız oluyor. Normal vatandaşın gezmeye piknik yapmaya hakkı yok mu? Kişiler İçki içerek çevreye zarar verdikleri anda biz devreye gireceğiz ve gereken yaptırımları uygulayacağız. Ayrıca bu kararın siyasi hiçbir yönü yoktur” diye konuştu.
KAYITLARI BİZZAT
İNCELİYORUM”
Emniyet araç izleme ve olaylara müdahale konusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Türkmenli, “100 üzerinde ki aracımız uydu aracılığı ile 24 saat takip edilebiliyor. Araçlarımızın hareket ve durma anları bile tespit ediliyor. Dünyanın neresine giderse gitsin bu araçları görebiliyoruz ve bunların hepsi de kayıt altında. Kodlandırılan ekiplerimiz 24 saat içerisinde nereye gitmiş, ne kadar yakıt kullanmış hepsini görebiliyoruz. Haber merkezimize herhangi bir vukuat ihbar edildiğinde olay yerine en az 3 dakikada intikal etme gibi bir iddiamız var ve bu süreleri de buradan takip ediyoruz, kayıtları bizzat ben inceliyorum. MOBESE sistemini çoğaltmaya önem gösteriyoruz. Seyyar MOBESE sistemi ile de Türkiye’de bir ilk olarak sokak aralarını bile tespit edebiliyoruz” dedi. (Kocatepe)