Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TÜRKÜNİB Türk Dünyası İçin Önemli İşlere İmza Atacak”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, TÜRKÜNİB’in üye sayısının 109’a ulaşmasının gurur verici olduğunu belirterek, “Her geçen yıl güçlenen birliğimiz, Türk dünyası için ortaklaşa önemli işler yapacaktır.” dedi

AFSÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere Bakü’ye gitti.

TÜRKÜNİB 7. Genel Kurul Toplantısı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Rektörler ve akademisyenlerin katılımıyla TÜRKÜNİB Dönem Başkanı Azerbaycan İktisat Üniversitesi (UNEC) Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda AFSÜ’yü, RektörProf. Dr. Okumuş ve AFSÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Yeşil temsil ettiler. Rektör Okumuş toplantıda, Türkiye tarafının birliğe sunduğu önerilerden biri olan TÜRKÜNİB üyeleri arasında sertifikasyon ve diploma denkliğinin tesisi ve geliştirilmesi hakkında yaptığı çalışmayla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Okumuş, Avrupa’da hali hazırda kullanılmakta olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) benzeri bir modelin TÜRKÜNİB için de uyarlanıp kabul edildiği takdirde denklik sorununu çözmenin çok daha kolay olacağını vurguladı. 2013 yılında kurulan TÜRKÜNİB’in Türk dünyasındaki bütün üniversitelerin birlikte hareket etmesini hedeflediğine dikkat çeken Rektör Okumuş, “Hepimizin ortak temennisi olan ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ anlayışını, Türk Devletleri Teşkilatı 2040 Vizyonunun altyapısını oluşturma temelindeki eğitim çalışmalarına ağırlık vererek hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Okumuş, üye üniversiteler arasındaki iş birliği imkânlarının ve TÜRKÜNİB’in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin konuların ele alındığı genel kurulda, ev sahipliği ve emeklerinden dolayı UNEC Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov’a ve emeği geçen üniversite mensuplarına teşekkür etti. Bu yıl düzenlenen toplantıda, farklı Türk Devletlerinden 41 yeni üniversite daha üyeliğe kabul edilirken, ilk defa iki KKTC üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi TÜRKÜNİB’e üye olarak kabul edildi. Böylece Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki tüm devletlerin KKTC’yi tanıması anlamında önemli bir adım da atılmış oldu.

“TÜRKÜNİB Türk Dünyası İçin Önemli İşlere İmza Atacak” “TÜRKÜNİB Türk Dünyası İçin Önemli İşlere İmza Atacak”