Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRSAB’dan Afyon’a destek

TÜRSAB’dan Afyon’a destek

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Afyonkarahisar’ın doğru tanıtımla hak ettiği marka değerine kavuşması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi

 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak sahip olduğumuz vizyon ve misyonumuz gereğince Afyonkarahisar’a ve bölgenin gelişen turizmine katkıda bulunmayı amaç edinerek, Bölge Temsil Kurulumuzu (BTK) oluşturmak için çalışmalarımızı tamamlıyoruz.” dedi.
“FRİGYA VE AMORİUM’UN TANITIMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Bölgenin ve bölgede faaliyet gösteren seyahat acentalarının daha da güçlenmesi hedefiyle, TÜRSAB olarak desteklerini sürdürmeye devam edeceklerinin önemle altını çizen Bağlıkaya, “Turizmde marka şehir olma yolunda ilerleyen Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı listesine girerek, ülkemizi temsil edecek olmasından dolayı emeği geçen tüm paydaşları ayrıca tebrik ediyor, bölgedeki turizmin çeşitlenmesi konusunda yapılacak her çalışmayı destekleyeceğimizin önemle altını çiziyoruz. Aynı zamanda Bölge Temsil Kurulumuzun faaliyete geçmesiyle birlikte Frigya ve Amorium (Ammuriye) bölgelerinin tanıtımı için seyahat acentalarımız ve turizm basınıyla halihazırdaki koordinasyonlu çalışmalarımızı devam ettirerek, bu alan da dahil olmak üzere Afyonkarahisar’ın doğru tanıtımla hak ettiği marka değerine kavuşması için hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.
“MARKALAŞMA İLE BİRLİKTE KENTE GELEN TURİST SAYISI ARTACAK”
TÜRSAB Afyonkarahisar Alan Temsilcisi Bilal Şenel ise, “Türkiye’de gastronomi alanında UNESCO’ya Gaziantep ile Hatay’dan sonra dahil olan üçüncü şehir Afyonkarahisar olmuştur. Bu bizim için çok önemli. Çünkü artık şehirlerimizin markalaşması gerekiyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Afyonkarahisar’ı Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı’na” dahil etmesi, şehrin zengin mutfağının markalaşmasına büyük katkı sunması bekleniyor. Markalaşma ile birlikte şehre gelen turist sayısının artması ile hem kültürel etkileşimin hem de şehir ekonomisinin hareketlenmesini sağlanacaktır. Bölgemizin gelişmesi için TÜRSAB’dan bu alanlarda gerekli destekler gelecektir.” ifadelerini kullandı.