Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tutumlu’dan çağrı: Gelin birlikte teröre karşı duralım

Tutumlu’dan çağrı: Gelin birlikte teröre karşı duralım
Tutumlu'dan çağrı: Gelin birlikte teröre karşı duralım

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, teröre karşı her kesimin birlik olması gerektiğini söyledi. Tutumlu, bütün partilere teröre karşı birlik çağrısı yaptı

AK Parti’nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında, terör saldırıları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, bütün partilere ortak bir çağrı yaptı. Tutumlu, “Afyonkarahisar’daki tüm sivil toplum kuruluşu, iş adamları, dernekler ve tüm çevrelere çağrıda bulunuyorum. Gelin bir araya gelelim ve ortak bir açıklamayı birlikte yapalım. Ortak duruş sergileyelim. Terörün amacının bu ülkede hedefine ulaşamayacağını belirtmemiz gerek” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞE YÖNELİK SALDIRI
Yaşanan bu üzücü olayın Türkiye’deki siyasi partilere bu tür meselelerde daha çok yol kat etmelerini gösterdiğini vurgulayan Tutumlu şöyle devam etti: “Terörün amacı da bir nevi bu birlik ve beraberliğimizi bozmak bizi ayrıştırmak bir araya gelmemizin önüne geçmek. Bir diğer amacı ise halkı sindirmek, rutin hayatını bozmak ve ülkenin istikrarına zarar vermek. Siyasi partiler böyle önemli konularda bir araya gelebilmeli, anlaşabilmeli, teröre karşı tek vücut olabilmeli. Halka güven vermelidir. 7 haziran sonrasında bir araya gelmek amacı ile hükümet kurma çalışmalarında yaşanan bir araya gelememezliğin bir benzerinin de terör münasebeti ile yaşamamız ayrıca üzücücüdür.”
1 KASIM’DAN SONRASI VAR
Tutumlu, terör eylemlerinin amacının toplumu ayrıştırmak olduğunu belirterek “Her terör eyleminden sonra maalesef toplumu ayrıştırmaya çalışmak, bu ülkenin geleceğine hizmet etmekten çok ülkeyi karatmaya mahkûm etmeye çalışmak olacaktır. 1 Kasım elbette gelecektir ama bir de 1 Kasım’dan sonrası var. Bu ülke elbette yine AK Parti iktidarında olduğu gibi rahat günleri görecektir. Siyasi partilerin 1 Kasım’a yönelik 3-5 oy hesabıyla tavır geliştirmektense bu ülkenin geleceğine bakarak insanların gelecekten ümit duyması huzur ve barışın sağlanması ve güçlenmesi anlamında tavır geliştirmesi daha önemli bir karar olacaktır. Zaten siyasi partilerin öncelikli görevinin bu olması gerekir” dedi.
PARTİLER BARIŞTAN
BAHSEDİYOR
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken de terör olayları hakkındaki yorumlarını paylaştı. Ankara’da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Ötken, 7 Haziran öncesinde de böyle olayların yaşandığını, her seçim öncesi birilerinin toplumu galeyana getirmek için düğmeye bastığını kaydetti. “Umarım bir daha böyle üzücü olaylar yaşamayız. Bir takım partiler barıştan bahsediyor ama meydanları da kan gölüne çevirmeye devam ediyor” diyen Ötken, herkesi dikkatli olmaya ve duyarlı davranmaya davet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)