Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ufka Yolculuk Komisyonu’ndan Vali Tutulmaz’a ziyaret

Vali Mustafa Tutulmaz’a Ufka
Ufka Yolculuk Komisyonu’ndan Vali Tutulmaz’a ziyaret

Vali Mustafa Tutulmaz’a Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması hakkında bilgiler veren İl Temsilcisi Doç. Dr. İsmail Zorluer yarışmanın bu yıl 4 ayrı kategoride düzenleneceğini ve yarışmanın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde 7’den 70’e herkese duyurmak için çeşitli etkinlik ve programlar düzenlediklerini söyledi.  Bu yıl yarışma konusunun “Güzel Ahlak” olduğunu belirten Zorluer yarışma kayıtlarının 1 Kasım tarihi itibariyle başladığını belirterek, “Bu yıl yarışmamıza çok sayıda ve farklı yaş gruplarından adayların katılmasını temenni ediyoruz” dedi. Zorluer ayrıca yarışmada dereceye girenlere de umre ve daha birçok çeşitli hediyeler verileceğini ifade etti.
Amaçlarının sahih kaynaklarla insanları buluşturmak olduğunu ve bu sayede kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı hedeflediklerini belirten Zorluer, önümüzdeki günlerde il protokolüne, sivil toplum kuruluşlarına ve siyasi parti temsilcileri ile halka yönelik tanıtımların da yapılacağını sözlerine ekledi.
Vali Tutulmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ufka Yolculuk ekibine çalışmalarında başarılar diledi.
UFKA YOLCULUK’TA YENİLİKLER
Geçen senelerden farklı olarak bu sene “ilkokul Kategorisi, Ortaokul Kategorisi ve Lise Kategorisi” ile Arapça kategorisi olarak toplamda 4 farklı kategoride yarışmacıların başvurabileceği Ufka Yolculuk 7’nci Bilgi ve Kültür Yarışmasında, sınavlar “Online Sınav ve Yazılı Sınav” olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. 17 Şubat 2019’da Online olarak gerçekleştirilecek sınavda, yarışmaya kaydolan yarışmacıların 17 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yazılı sınava girebilmek için 50 puan barajını aşmaları beklenecek. Online sınava girmeyen veya 50 puan barajını aşamayan yarışmacılar büyük ödüllere ulaşabilmek için yapılacak yazılı sınava girme hakkını kaybedecekler.
20 yaş üzeri “Genç Kategorisi, Yetişkin Kategorisi ve İhtisas Kategorisi” yarışmacılarına ise şartnamesi önümüzdeki günlerde duyurulacak olan, farklı bir metotta yarışma yapılacaktır.
KATEGORİLERE GÖRE YARIŞMA KİTAPLARI
Ufka Yolculuk 7’nci Bilgi ve Kültür Yarışmasında “Güzel Ahlak” konusu her kategori için hazırlanan farklı kitaplarda işlendi.
İlkokul  Kategorisinde: Psikolog Semiha Bahadır’ın yarışma için kaleme aldığı “Güzel Ahlak Yolculuğu”adlı kitap, Ortaokul  Kategorisinde de yine Psikolog Semiha Bahadır’ın yarışma için kaleme aldığı “Erdemler Kampı” adlı kitabı ve Lise Kategorisinde de İmam-ı Gazali’nin “İhya’uUlumi’d-din” eserinden güzel ahlak konusunun işlendiği bölümlerden oluşan, günümüz Türkçesine uyarlanmış “Güzel Ahlak” adlı eser, yarışma kitabı olarak belirlendi.
Son başvurusu 16 Şubat 2019 tarihinde tamamlanacak olan Ufka Yolculuk 7’inci Bilgi ve Kültür Yarışmasına başvuruların yine www.ufkayolculuk.com internet sitesinden yapılacağı duyuruldu. Afyonkarahisar’da geçen yıl 33 bin başvurunun olduğu yarışmaya bu sene de büyük bir ilginin gösterilmesi bekleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti