Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülke istikrarı için tüm partilerin sorumluluğu var

Bu haberin fotoğrafı yok
Ülke istikrarı için tüm partilerin sorumluluğu var

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, terör örgütlerinin istikrarsızlıktan beslendiklerini belirtti. Tutumlu, ülkede istikrarın tesis edilmesi için bütün partilerin sorumlu davranması gerektiğini vurguladı

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken, parti çalışmaları ve gündeme ilişkin konular hakkında basın mensuplarına bilgiler verdiler. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Tutumlu, “Şanlıurfa’daki hadise maalesef terörün ne boyutlara geldiğini göstermesi açısından önemli bir olay. Bunun ortadoğuda yapılan planlarla ilişkisi ya da Türkiye ile direkt ilişkili olduğunu düşünmüyoruz. Türkiye, ortadoğu’daki gelişmeleri bugüne kadar insani diyaloglar konumunda takip etti. Takip etmeye de devam edecek. Hiçbir terör saldırısının toplumu olumsuz etkilemesine açıkçası biz müsaade etmeyiz. Eğer edersek o zaman bu terör örgütlerinin yaptıkları eylemler başarıya ulaştırılmış olur. Terör örgütlerinin başarıya ulaşmaması için toplumumuzun buna karşı duyarlı olması, onların provakasyonlarına, yıldırmalara gelmemeleri gerekiyor. Maalesef Türkiye 60’lı yıllardan itibaren dönem dönem terörle muhatap olmuş, zaman zaman da bu yükselen bir grafik izlemiştir. Her kimden ve ne amaçla gelirse gelsin sivil insanlara yapılan terör girişimleri insanımıza toplumumuza zarar veriyor. Bunların yaptığı hiçbir eylem Türkiye’yi güçsüz düşüremeyecektir” dedi.
MECLİS’TEN HÜKÜMET ÇIKMALI
7 Haziran’dan sonra istikrarsızlık senaryosunun oynatılmaya çalışıldığına dikkat çeken Tutumlu, “Türk toplumu büyük bir maneviyata sahip bir toplumdur. Kim ne için uğraşıyorsa bunun başarıya ulaşmayacağı aşikardır. Maalesef 7 Haziran’dan sonra yaşanan gelişmeler Türkiye’de ortaya çıkan tablodan hükümet kurma iradesi bir an evvel gerçekleştirilirse, siyasi istikrarsızlık ortamına davetiye çıkarılmayacaktır. Suruç ilçesindeki intihar saldırısı, Adıyaman’daki terör saldırısı, geçen hafta yaşanan terör hadiseleri bunlar çağrıştırıyor. Suruç’taki bombalı eylemden sonra Türkiye’nin çeşitli kentlerinde Gaziantep, İstanbul, Diyarbakır’da terörün gerçekleştirmek istediğine uygun biçimde şehirleri terörize etme yönünde gayret sarf eden bir takım gruplar var. Bunların genel amacı her ne kadar terör saldırısını lanetlemek gibi gözükse de toplumu terörize etmeye, aslında orada ki saldırıyı gerçekleştiren örgütlerle paralel bir duruma düşüyorlar ve aynı hedefe hizmet ediyorlar. Türk toplumu sağduyulu bir toplumdur. onun için hiçbir insanımız, vatandaşımız buna itibar etmeyecektir. Küçük marjinal gruplar da bu tarz saldırıları Türkiye’de kentleri terörize etme anlamında kullanmasında güvenilk güçlerimiz elbette müsaade etmeyecektir. Son 10 günde değişen olaylar bize gösteriyor ki Meclis bir an evvel hükümeti içerisinde çıkarmalıdır. Siyasi istikrarsızlık, siyasi belirsizlik bu tür eylemlerin amacının gerçekleşmesine daha uygun bir zemin oluşturur. Bu durumun bir an önce bitirilmesi terör örgütlerinin gayretlerinin başarıya ulaşmamasını sağlar. Hemen hükümet çıkmalıdır. Burada TBMM’de temsili olan her siyasi partinin sorumluluk ve vebali vardır” diye konuştu.
BAYRAMLAŞMADA DİĞER
PARTİLER DE UNUTULMADI
AK Parti İl Başkanı Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken de yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını belirtti. Ötken, “Parti olarak Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Taş Medrese bahçesinde vatandaşlarımızla bayramlaşma programı gerçekleştirdik. Bayramlaşma programımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Milletvekillerimiz bayramlaşma programımıza eşlik ederek, vatandaşlarımızla bayramlaşarak birer konuşma yaptılar. Akabinde Milletvekillerimiz ilçe ziyaretlerinde bulunarak teşkilat ve vatandaşlarla bayramlaştılar. Bayramın ikinci günü CHP, MHP ve SP’ye bayram ziyaretlerinde bulunduk” ifadelerini kullandı. Murat ARISOY’un haberi

DİL VE ÜSLUBA DİKKAT

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren muhalefet partilerini ‘edepsiz herifler’ olarak tarif etmesine yorum yapmadı. Tutumlu, “Bayram programı konuşmasını takip edemedim. Özellikle siyasilerin birbirlerine karşı kullandıkları dilde dikkatli olmaları gerekir. AK Parti siyasetteki üslubüna çok dikkat eden bugüne kadar hiçbir siyasi partinin veya siyasi kişilik hakkında hakarete varan ifadeler kullanmaktan imtina eder bir dil benimsemiştir. Bunu benimsemeye de devam edecektir” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti