Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ülkenin en büyük isteği demokrasi ve bağımsız yargı”

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, ülkenin ve toplumun en büyük beklentisi ve özleminin hak, hukuk ve adalet olduğunu belirterek, “İnsanımızın en büyük isteği, demokrasinin, bağımsız yargının ve tarafsız özgür basının varlığının sağlanmasıdır” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye de en çok bağımsız yargı ve demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
“Çoklu Baro” yasasının iktidar partisi ve destekçisi MHP’nin oylarıyla TBMM’den geçtiğini ve hemen uygulamaya konulduğunu dile getiren Yalçın Görgöz, “Yargıda sorunları olan ülkemizde, ‘Çoklu Baro’ sistemine geçmekle, savunmanın işlevinin azaltılması, etkisizleştirilmesi ile daha büyük sorunlar yaşanacağı aşikârdır. AKP iktidarı döneminde ülkemizin yargı ve adalet karnesi, uluslararası endekslerde kırık notlarla doldu. Uluslararası Dünya Adalet Projesi Kurumu’nun açıkladığı ‘2020 Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde’ 128 ülke arasında Türkiye’nin bulunduğu yer ve kriterlere göre aldığı puanlar ne durumda olduğumuzu gözler önüne seriyor. 4 bin hukukçu ve 138 bin hane halkı ile görüşülerek yürütülen çalışmayla ortaya çıkan sonuçlara göre Türkiye; Hukukun Üstünlüğü Endeksi dünya geneli sıralamasında 128 ülke arasında 107’nci sırada. Temel İnsan Haklarının yasal ve yargısal güvencesinde 123.sıradadır. Adil, bağımsız ve tarafsız hukuk yargılamasında 103.sıradadır. Açık, şeffaf ve hesap verebilir yönetimde 97.sıradadır. Bağımsız ve adil ceza yargılamasında 85.sıradadır. Yolsuzlukların hesabının sorularak sorumluların yargı önüne çıkartılmasında ise 60’ıncı sıradadır.” dedi. Türkiye’nin 83 milyon nüfusuyla bu “utanç verici tabloyu” hak etmediğinin altını çizen Görgöz, “O nedenle ülkemizin ve toplumumuzun en büyük beklentisi, en büyük özlemi; Hak, hukuk ve adalettir. En büyük isteği, demokrasinin, bağımsız yargının ve tarafsız özgür basının varlığının sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.