Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkenin geleceği oylanacak – Kocatepe Gazetesi

Ülkenin geleceği oylanacak – Kocatepe Gazetesi
Ülkenin geleceği oylanacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Şuhut ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Şuhut esnafını ve pazarını ziyaret eden Tezcan, halka hitap ettiği bir konuşma da gerçekleştirdi. Tezcan, “16 Nisan’daki halkoylaması bir siyasi parti ya da kişinin seçimi değildir. Ülkenin geleceğini oyluyoruz. Bu değişiklik önümüzdeki uzun döneme ilişkin bir değişiklik. Bugün hangi partiye oy verdiğimizin önemi yok. Bu sistemin doğrulğuna ve yanlışlığına bakmalıyız ve böyle düşünen önemli bir kesim var. Ben referandumdan hayır çıkacağını görüyorum” dedi.
MECLİS’İN YETKİLERİ FİİLEN ELİNDEN ALINIYOR
Toplumun uzlaşma kültürünü benimsemesi gerektiğine dikkat çeken Tezcan, “Biz yeterince kutuplaştık, bizim bir an önce uzlaşma kültürünü benimsememiz gerekiyor. Hayır diyen de evet diyen de bizim vatandaşımızdır. Sorumsuz dili bir kenara bırakmamız gerekiyor. Bu öneri ile güçlü Meclis olmaz, tam aksine Meclis’in birçok denetleme yetkisi elinden alınıyor. Kanun yapma yetkisine de Cumhurbaşkanı ortak oluyor. Meclis’i fesih yetkisi de yine Cumhurbaşkanı’na veriliyor. Bütçe yapma yetkisi de fiilen ortadan kalkmış” şeklinde konuştu.
HER YERDE
CUMHURBAŞKANI VAR
Tezcan, şu vurguları yaptı:
“Bu değişiklikle Başbakan’ın, Bakanlar’ın, Meclis’in tüm yetkilerine sahip olacak. Hakimlerin ve savcıların da nasıl atanacağına karar verecek. Bakanlar şu anda 276 oy ile Yüce Divan’a sevk ediliyor. Ama yeni önerilen sistemde Cumhurbaşkanı’nın yargılanması için Meclis’in büyük çoğunluğunun kararı gerekiyor. Bu sistem, Türkiye’yi çağdaş dünyadan koparacaktır.”