Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkenin ihtiyacı kriz yönetimi

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, koronavirüsün sebep olduğu krize karşı acilen alınması gerekli ekonomik tedbirleri sıraladı. Uysal, ülkenin kriz yönetimine ihtiyaç duyduğunu belirtti

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada koronavirüsün oluşturduğu krizle ilgili olarak ülkelerin, devletlerin de tıpkı insanlar gibi bağışıklık sistemlerinin sınandığına dikkat çekti.
“SÜREÇ MİLLİ MUTABAKAT MESELESİDİR”
Türkiye’nin bir kriz yönetimine ihtiyacı olduğunu dile getiren Uysal, “Ülkenin bir kriz yönetimine ihtiyacı var. Türkiye’nin bir ulusal güvenlik, ekonomik güvenlik strateji hazırlaması gerektiğine inanıyoruz. Acilen alınması gereken ekonomik tedbirler vardır. Büyük bir küresel salgın felaketi ile karşı karşıyayız. Bir kriz anında yönetenler olarak yapmamız gereken, yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımız var. Ülkenin bir kriz yönetimine ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti, bir kriz yönetimi yapmak yerine Türkiye’yi AKP’den ibaret gördükleri için AKP’nin itibarını yönetmeye odaklandıklarını görüyoruz. Türkiye’nin başta merkezi hükümeti ve yerel yönetimleri olmak üzere iktidarıyla muhalefetiyle yanlışta yarışır olduklarını görüyoruz maalesef. Biz iktidardan, Sayın Cumhurbaşkanından bekledik ki bu süreci milli mutabakat meselesi olarak değerlendirir ve böyle yönetirler. Merkezi AKP hükümeti Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere yerel yönetimlerde hayırda rekabet edeceğine, işbirliği yapacağına, bilakis ‘Benden başka kimse yardım yapamaz, rol çalamaz’ diyerek engelleme gayretlerine düştü. Diğer tarafta muhalefetin de Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehdide mukabil tedbirlere odaklanmak yerine, yardım kampanyası üzerinden yararı olmayan düşük profilli bir gündeme hem kendini hem ülkeyi sıkıştırdığını görüyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti