Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitemiz beyin göçü veriyor – Kocatepe Gazetesi

Üniversitemiz beyin göçü veriyor – Kocatepe Gazetesi
Üniversitemiz beyin göçü veriyor

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizametin Şenol AKÜ’de öğretim elemanlarının hak ettikleri kadrolarının verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda bir kez daha
üniversite yönetimini, Afyonkarahisar milletvekillerini ve sivil toplum örgütlerini çaba göstermeye davet etti

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizametin Şenol yeni eğitim-öğretim döneminin başlayacağı bugünlerde AKÜ’de ilan edilen kadro ilanıyla AKÜ öğretim elemanlarının bir kez daha hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.
AKÜ’nün ilimizin gözbebeği olduğunu, ancak üniversitede huzur ve çalışma ortamı da kalmadığını belirten Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, “Kendisine oy vermeyenlerin ötekileştirildiği ve öğretim elemanlarının özlük haklarını gözetmeyen bir yönetim anlayışı ile üniversiteden nasıl bir bilimsel gelişme bekleyebiliriz. Bilimini yapamayan, özlük hakkını alamayan, huzursuz ortamda bulunan bir hoca nasıl öğrencilerini yetiştirecektir ? Bilimsel katkısını nasıl yapacaktır ?” diye sordu.
Öğretim elemanlarına psikolojik baskı uygulandığını belirten Şenol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendine oy vermeyen ve destek olmayan öğretim elemanları, işlerini yapsalar ve bilimsel çalışmalarına, öğrencilerini yetiştirmeye devam etseler bile hak ettikleri halde kadroları verilmiyor. Özlük hakları ihlal edilerek üniversiteden gitmeleri sağlanmaya çalışılıyor. Onca yüksek lisans, doktora aşamalarından geçmiş, yabancı dilini ve YÖK’ün atama kriterlerini yerine getirmiş bilim insanlarımız bilimsel katkılarını yapacakları en verimli dönemlerinde başka üniversiteye gitmeye zorlanmaktadır. Bulunduğu üniversitede ötekileştirilen öğretim elemanlarımıza gitmekten başka bir yol bırakılmamaktadır! Üniversitemizde atanma şartını taşıyan yaklaşık 150 öğretim elemanımız kadro beklemektedir. Çok sayıda “Doçent”, “Yardımcı Doçent” öğretim üyesi yine kadro ilan edilmediği için sahip olduğu unvanın özlük haklarından yararlanamamıştır. Yine çok sayıda “Araştırma Görevlisi” doktoralarını tamamladığı halde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmayı beklemektedir. (Doktoralarını tamamladıktan sonra 5-6 yıldır kadro bekleyen araştırma görevlileri vardır). Araştırma görevlileri en çok çalışıp üretmeleri gereken doktora ve sonrasındaki dönemlerini huzursuz ve mutsuzlukla tüketmektedirler. Avrupa ve Amerika’da doktora ve postdoktora dönemleri bir öğretim elemanının en fazla bilimsel katkıyı yaptığı dönemler olmaktadır. Üniversitenin ne kadar bir enerji ve bilimsel kayıp yaşadığı ortadadır.
Üniversitemizin hak ettiği yere gelmesinde son derece önemli olan öğretim elemanlarımızın hak ettikleri kadrolarının verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda bir kez daha üniversite yönetimini, Afyonkarahisar milletvekillerini ve sivil toplum örgütlerini çaba göstermeye davet ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)