Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite’ye girişte yine sınıfta kaldık. Afyon 52’inci sırada

Afyonkarahisar’ın uzun yıllardır tartışma

Afyonkarahisar’ın uzun yıllardır tartışma ve eleştiri konusu olan “eğitimdeki başarı” durumuyla ilgili yeni veriler yayınlandı.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yayımlanan “Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği” raporunda, sınava giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılımı yapıldı. Afyonkarahisar bu sıralada 81 il arasında 52’inci sırada yer aldı. Sınavlardaki başarılı ortalamasında hep bölgenin en gerisinde yer alan Afyonkarahisar bu sıralamada da yine komşularının ve bölgesinin gerisinde kaldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın yani eski adıyla üniversiteye giriş sınavının geçen yılki verilerine göre, başarı sırası ortalaması en yüksek il Ankara olarak belirlenirken, ikinci sırada Eskişehir yer aldı. Afyonkarahisar ise 81 il içerisinde 52. sırada bulunuyor.

Komşumuz Eskişehir’in 2’nci, Uşak’ın 15’nci, Isparta’nın 22’inci sırada yer aldığı listede Kütahya 37’nci sırada yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından son 15 yıldır yapılan bu tür sıralamalarda Afyonkarahisar hep gerilerde yer alıyor. Afyonkarahisar’ın en önemli sorunları listesinde “eğitimde başarı” meselesinin yer aldığı bu veriler ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti