Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü isimler Yunus Emre’yi anacak

Ünlü isimler Yunus Emre’yi anacak

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Dr. Gürer Gülsevin, Türk Tarih Kurumu önceki dönem başkanı Prof Dr. Refik Turan ve diğer önemli hocalar bugün Afyon’da Yunus Emre’yi anma etkinliklerine katılacak

 

Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri “Vefatının 700. Yıl Dönümünde Yunus Emre ve Türkçe Yılı” paneli, bugün saat 14.00’de gerçekleştirilecek.
Yunus Emre’in vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması ve 30 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 2021 yılının “Yunus Emre Türkçe Yılı” ilan edilmesi üzerine Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği konuyla ilgili çalışmalarını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’le paylaştı. Vali Gökmen Çiçek’in olurlarıyla çalışmaya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle beraber devam edildi.
BİZİM İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİYDİ
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan; “Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerimiz bizim için çok çok önemliydi. Ancak Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinliğimiz Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de katılımlarıyla bizim için çok daha önemli hale gelmiştir” dedi.
ANMAYA VE ANLAMAYA
DEVAM EDECEĞİZ
Özerkan; “Geçmişine sahip çıkmayan milletlerin, geleceğe güvenle bakmalarının mümkün olamayacağına inanıyoruz. Bundan sonra da tarihte iz bırakmış, ülkemiz için her türlü fedakarlıkta bulunmuş büyüklerimizi anmaya ve anlamaya devam edeceğiz” diyerek moderatörlüğünü Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu’nun yapacağı panelin konuşmacılarının konunun uzmanları olduğunu söyledi.
PANELİSTLER
Panelistlerin, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Dr. Gürer Gülsevin, Türk Tarih Kurumu önceki dönem başkanı Prof Dr. Refik Turan, İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nadejda Özakdağ olduğunu, bunun yanı sıra Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği tarafından fuayede resim sergisi ve ikramlar olacağını söyledi.