Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlütepe’den Kumartaşlı’ya ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ünlütepe'den Kumartaşlı'ya ziyaret

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe’yi kabul etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette şehit aileleri ve gazilerin sorunları konuşuldu

Şehit sayısı artmasın
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ve beraberindekiler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı’yı makamında ziyaret etti. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Gazi İsmail Kumartaşlı, derneğin duvarlarında aziz hatıraları her an hatırlanan şehitlerimize yeni bir fotoğraf daha eklenmemesi istediklerini dile getirdi. Jandarma Er İsmail Saygılı’nın şehadet haberini almanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kumartaşlı; “Ulusal basında geniş yer verilen yaşadığımız trajik olay yine bizi üzdü. 17 Aralık 1970 tarihinde Dinar’da dünyaya gelen Piyade Er Nail Acar’ın 27 Haziran 1990 tarihinde Şırnak’ta mayın patlaması sonucu şehit düşmesi üzerine anne babası İzmir Gaziemir’e yerleşmişler. Şehidimizin anne babası 73 yaşında. Ciddi sağlık sorunları var ve bakıma muhtaçlar. Yanlarında 12 yaşındaki kız çocuğu torunları onlara bakmaya çalışıyor. 330 TL’lik yetim aylığı ile anne baba geçim mücadelesi veriyor. Bu konuda da haklı tepkilerimizi ortaya koymuştuk.” dedi.
Kumartaşlı hassasiyete teşekkür etti
Gazi İsmail Kumartaşlı, İzmir’in Gaziemir Belediyesi tarafından düşkün yaşlı durumda olan kişilere verilecek hizmet için tarama yapılırken tesadüf üzere donmak üzere Şehit Nail Acar’ın anne babasının görevlilerce bulunduğunu aktardı. Aile ile direk temasa geçtiğini ifade eden Gazi Kumartaşlı; “Gaziemir’in CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum. Sayın Başkan son derece hassas bir davranışla ailemizi koruma altına aldı. Tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Şehit babasının gözleri ve ayaklarında ki yaraların tedavi edilmesi için çalışmaları başlattı. Sosyal Hizmet Uzmanları orada. Çocuğun eğitimi için gereken yapılacak. Çocuğumuz okumaya çalışıyor hatta bünyesini günde bir öğün yemek yemeğe alıştırmış. Durum o kadar vahim. Ben kendisi ile önce ki gün görüştüm. Bana ‘Ağabey ben subay olacağım.” dedi. Kızımız bir asker kıyafeti giymiş beğenip beğenmediğimi sordu. Bende beğendimii söyledim. Bizlerin sorunları malum. Devlet Övünç Madalyasını bize veren devletimiz bizden ve şehit babalarından görev isterse ben canımı ver-meye hazırım. Ama bizleri de lüften ucube kelimeleri ile boşa üzmesinler. Bizlerin haklarını versinler diye düşünüyorum. Sizinde hassasiyetinize teşekkür ederim aradığım andan itibaren programınızı kesip derneğimizi ziyaret etmeniz bizleri ayrıca gururlandırdı. Ortak problemlerimiz var. Bunların Anayasal değişiklikle değil de bir kanun tasarısı ile hal olabilecek problemler olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.
15 Kemikleşen sorun var
Afyonkarahisar’ın Cumhuriyetin kurulduğu topraklar olduğunu vurgulayan Gazi İsmail Kumartaşlı, şehit anne babalarının haklarının iyileştirilmesinin kendileri için yeniden kurtuluş anlamına geleceğini söyledi. Sadece Afyonkarahisar’da ki 210 şehit anne ve babası için değil Türkiye genelinde ki şehit anne babaları için birşeyler yapmak istediklerini aktaran Gazi İsmail Kumartaşlı, 15 adet kemikleşmiş problemleri olduğunu belirtti. Kumartaşlı; “En başta gelen sorunumuz şehit ailelerine verilen maaşların iyileştirilmesi. Şehit anne ve babalarına maaş bağlanmasında temel iki sorun var. Birincisi 2330 Harp ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit olanların anne babalarına maaş bağlanmasında şart aranmıyor. Diğer şehit babaları için 65 yaş ve muhtaçlık, anneler içinde dul ve muhtaçlık şartları aranıyor. Maaş alabilmek için şehit ailelerinde boşanmalar olmakta bu durum aile birliğini bozduğu gibi devletin imajını da zedelemektedir. Maaş bağlama şartlarının kaldırılarak anne ve babalara maaş bağlanmalıdır.” şeklinde konuştu. Gazi İsmail Kumartaşlı, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe’ye sorunları içeren bir dosya teslim etti. Kumartaşlı, A veya B partisi ile değil fikir birliği ile şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının giderilmesini arzu ettiklerini açıkladı.
Yaşlıya bakmak sosyal devlet gereği
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Jandarma Er İsmail Saygılı’nın şehit düşmesinin kendisini son derece üzdüğünü ifade etti. Milletvekili Ünlütepe, Saygılı’nın son şehit olmasını dilerken Türk Milletine ve şehidimizin ailesine başsağlığı diledi. Dinar’lı şehit Nail Acar’ın İzmir’de yaşayan ailesinin durumuyla ilgilendikleri için Gazi İsmail Kumartaşlı’ya teşekkür eden Milletvekili Ünlütepe şöyle konuştu: “Yaşlı ailelerin bakımı ve gözetimi sosyal devlet gereği Belediyelerimiz ve hükümet tarafından yerine getirilmelidir. Belediyelerimizin uyguladığı bir proje doğrultusunda tesadüf eseri rahatsız şekilde bulunan şehit ailesine hem üzüldüm hem sevindim. Sizin yakın ilginizi göstermeniz sonucunda olaya müdahil olunmuş. Üzülüyorum çünkü yaşlılar ister şehit yakını olsun ister olmasın özel bakım ihtiyaçları karşılanmalı özen gösterilmelidir. Ama Türkiye de maalesef sosyal devletin gerekleri tam yerine getirilmediğinden bu tür eksikliklerle karşılaşı-yoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti