Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ürgüp’te Gezilecek Yerler

Ürgüp’te Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Ürgüp’te Mutlaka Gezilmesi Gereken

ürgüpte gezilecek yerler

Kapadokya bölgesinin gözde mekanlarından Nevşehir iline bağlı olan Ürgüp ilçesi nüfusu 40 bin kişiliyi bulan önemli bir yerleşen birimidir. Coğrafi olarak oldukça geniş bir alanda yayılım gösteren Ürgüp ilçesi, Kapadokya sınırlarında yer alır ve özellikle yaz aylarında popülerliğini arttırarak, sahip olduğu dini, tarihi ve turistik yerler sayesinde binlerce konuğu ağırlar.

Gezi programına alacağınız pek çok alan koruma altına alınmış bulunan Ürgüp’te görülmesi önerilen yerler genellikle vadi, peribacaları ve dini alanlardır.

Ürgüp’te gezilecek yerler arasında; Asmalı Konak, Ürgüp Müzesi, Ürgüp Şehir Hamamı, Turasan Wine House, Kızılçukur, Kapadokya Mağaraları, Mazı Yeraltı Şehri, Keşlik Manastırı, ve Temenni Tepesi bulunmaktadır.

ürgüpte gezilecek yerler

Asmalı Konak
Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı dizi ile tanınan  Asmalı Konak, mimarisiyle pek çok turistin ilgisini çekmektedir. Saray konseptli yapılmış olan konağın onlarca odası bulunuyor.

Ürgüp Müzesi
Ürgüp ilçe merkezinde bulunan müze pek çok tarihi, dini ve kültürel parçayı içerisinde bulundurmaktadır. Osmanlı’dan kalmış savaş aletleri ile Hristiyan yerlilerden kalmış dini eşyaların bulunduğu müze yapısal olarak küçük olmasına rağmen içerik bakımından oldukça zengindir. Her gün 09:00 – 17:00 aralığında ziyarete açık olan müzenin giriş ücreti bulunmuyor.

Ürgüp Şehir Hamamı
İlgi çekici mimariye sahip Ürgüp Şehir Hamamı adından da anlaşılacağı gibi Nevşehir’in en büyük hamamıdır. Erkekler ve kadınlar için farklı alanların bulunduğu hamamın kapasitesi yüze yaklaşmaktadır.

Turasan Wine House
Kapadokya bölgesinin önemli simgelerinden olan şarapları ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Kızılçukur
İlçenin 5 kilometre uzağında yer alan Kızılçukur Vadisi özellikle gün batımında harika fotoğraflara ev sahipliği yapar. Onlarca peribacasının yer aldığı vadide kilise ve manastır gibi dini alanlar da bulunuyor. Tarih açısından da büyük bir öneme sahip vadi yılın her zamanı ziyarete açıktır.

Kapadokya Mağaraları

Pek çok dar geçitin yer aldığı mağaraların uzunluğu kilometrelerce sürmektedir. Yeraltı derinliği 25 metreye kadar uzanan mağaralarda sıcaklık ise 0 dereceye yaklaşmaktadır. Günümüzde modern aydınlatma yapılmış mağaralarda dini eşyalar da bulunmaktadır.

Mazı Yeraltı Şehri
Yeraltı şehirleriyle bilinen Ürgüp’ün en popüler alanı Mazı Yeraltı Şehri olarak bilinmektedir. Geniş bir kayaç altında bulunan şehrin uzunluğu kilometrelerce uzundur. 1995 yılında bulunmuş ve koruma altına alınmış olan yeraltı şehrinin 8 katlı olduğu bilinirken en derin kademesi 20 – 30 metredir. İlçe merkezinin 17 kilometre uzaklığında bulunan alana otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Keşlik Manastırı
Mimarisi ve doğasıyla ziyaretçiyi büyüleyen Keşlik Manastırına ilçe merkezinden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Ürgüp’ten 8 kilometre uzaklıkta bulunan alanın çevresi ormanlarla kaplıdır. Kayaçların oyulmasıyla farklı bir dizaynı bulunan manastır günümüzde gezilmesi uygun olan alanlardandır.

Temenni Tepesi
İlçenin tamamını görebileceğiniz bu tepeden harika fotoğraflar çekebileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Merkezden yüksekliği 60 metreye ulaşan alan çıkmaya değer niteliktedir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti