Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ustalık dönemi için yeniden adayız”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Ustalık dönemi için yeniden adayız”

Afyonkarahisar’ın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti’den yeniden aday adayı oldu. Başvuru dosyasını İl Başkanı Mehmet Zeybek’e teslim eden Başkan Çoban, son gün öncesi bildiği kadarıyla AK Parti’nin tek adayı olduğunu hatırlattı. Genel merkeze de başvuru yapılabileceğini ve partinin her türlü kararına saygılı olacağını vurgulayan Çoban, her zaman parti mensubu olarak AK Parti için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti’den yeniden aday olmak isteyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, aday adaylığı için resmi başvuru evraklarını teslim ettiler. AK Parti İl Binası İl Başkanlığı makamında başvuru dosyasını teslim eden Çoban ve Sel’e, pek çok partili de eşlik etti. Destek için gelenlerin yanı sıra aday adaylığı dosyası teslimi için de gelenlerin bir araya geldiği İl Başkanlığında, seçim süreci konuşuldu.
Yerel seçimde AK Parti’nin aday adayı olmak isteyenler için müracaatların bugün (1 Kasım 2013 Cuma) sona ereceğini hatırlatan Belediye Başkan Çoban, son gün öncesi Afyonkarahisar merkez belediye başkan aday adaylığı için bildiği tek aday adayının kendisi olduğunu söyledi. Başvuruların Genel Merkeze de yapılabileceğine değinen Çoban, “2009 Yılında seçim takvimi daha geç başlamıştı. Ben o dönemde il başkanıydım. 31 Aralık 2008 tarihinde istifa etmiştim. Müracaatımı da ocak sonu gibi yapmıştım. 9 Şubat tarihinde de adaylığım ilan edilmişti. Ancak bu sene partimizin Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun (MKYK) aldığı karar doğrultusunda seçim takvimi biraz öne aldı. Bu parti kararı olduğu için, biz de mensupları olarak aday adaylığı müracaatımızı yapıyoruz. Bugün itibarıyla Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaatımızı yapıyoruz.” dedi.
HER TÜRLÜ KARARA SAYGILIYIZ
Yeniden aday gösterilip seçilmesi halinde ikinci 5 yıllık başkanlık döneminin ustalık dönemi olacağını belirten başkan Çoban, “Birinci dönemimiz Allah’a hamd olsun dolu dolu geçti. İnşallah ikinci dönemimiz çok daha güzel olacak. Aday gösterilmemiz halinde yine teşkilatımızın da desteğiyle, sayın bakanımız ve milletvekillerimizin desteği ile çok güzel bir seçim kampanyası yapıyoruz. Aday gösterilip seçilirsek önümüzdeki 5 yıl içersinde de bizim için tam ustalık dönemi olacağı inancındayım. Tabii şu an Ak Parti’nin aday adayıyım. Teşiklatımız partimizin gerekli kurulları gerekli araştırmaları yapıp en doğru kararı verecektir. Verilen karar ne olursa olsun bu partinin bir gönüllüsü olarak, bu partinin bir hizmetkarı olarak, bu partiye emeği geçmiş bir insan olarak her türlü sonuca, her türlü karara her zaman saygılı olacağız. Bizim için partimizin sıradan bir üyesi olmakla, en üst seviyesinde bir temsilcisi olmak arasında hiç bir fark yok. ” şeklinde konuştu.
HENÜZ BENİM DIŞIMDA
BİR ADAY ADAYI YOK
Kendisi dışında henüz bir aday adayı olmamasına rağmen gelen merkeze de başvuru yapılabileceğini hatırlatan Başkan Çoban, partinin her türlü kararına bağlı kalacağının sözünü verdi. Partinin bir mensubu olduğunu hatırlatan Çoban sözlerini şöyle sürdürdü, “Buradaki arkadaşlarımın çoğu 2001 yılı 11 Ağustos’ta Ankara’da partimiz kurulduğunda bizimle beraberdi. O zaman biz de hemen bu partinin bu teşkilatını bu arkadaşlarımızla birlikte kurduk. O zamanlar ne iktidar vardı, ne böyle bir beklenti vardı. Hatta etkili, yetkili çevreler tarafından bu partiye geçit verilmeyeceği hep iddia ediliyordu. Biz bunları bile bile bu partiyi kurduk. Allah’a hamd olsun gerek teşkilat mensubu olarak, gerek belediye başkanı olarak partinin bu günlere gelmesinde az da olsa bir katkımız oldu. İnşallah bu katkımız da devam edecek Ben partimizin bir mensubuyuz. Duyduğum kadarı ile şu ana kadar benim dışımda bir aday adayı müracaatı yok. Tabii Genel Merkez’e başvuralar olabilir. Seçim takvimi uzayabilir. Adaylar çıkabilir. Herkesin başvurma hakkı vardır. Hepsi en güzel şekilde değerlendirilecektir. Partimizin vereceği karar ne olursa olsun sonuna kadar uyacağımıza bağlı kalacağımıza herkesin huzurunda bir kez daha söylüyorum”
SEL; “UZUN KARAR SÜRECİ YAŞADIM”
Çoban konuşmasının ardından aday adaylığı için gerekli olan evrakları içeren dosyayı AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek’e teslim etti. Çoban’ın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığı başvuru dosyasını Zeybek’e teslim etti.
Yeniden aday olup olmamayı uzun bir süre düşündüğünü söyleyen Sel, siyasi hayatında AK Parti’nin nasıl bir yer tuttuğunu, Afyonkarahisar AK Parti teşkilatında nasıl yer aldığını anlattı. Partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını vurgulayan Sel, “Biz arkadaşlarımızla uzun yıllardır birlikte, beraber çalışıyoruz. Geçen dönemde bizi İl Genel Meclisi (İGM) adayı olarak gösterdiler. 2009 yılından bu yana da İGM Başkanlığını yürütmekteyim. Ben bugüne kadar bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. İGM üyeliği aday adaylığı için uzun bir karar süreci yaşadım, daha sonra tekrardan aday olma konusunda karar verdim ve resmi başvurumu yapıyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Biz millete hizmet için varız. Biz millerimizin hizmetkarıyız. Yeni dönemde de şayet seçilirsek aynı başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
“ADAYLAR 4 AŞAMALI ÇALIŞMA
İLE BELİRLENECEK”
Belediye Başkanı Çoban ve İGM Başkanı Sel’in aday adaylığı başvuru dosyalarını teslim alan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ise, adaylıkların hayırlı olmasını diledi. Aday adaylığı sürecinin bugün sona erdiğini vurgulayan Zeybek konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “Uzun yıllar beraber siyaset yaptığımız arkadaşlarımızın başvurusunu aldık. Aday belirleme çalışmaları 4 aşamalı olarak planlandı. 51 Şehirde temayül yoklaması yapıldı, şimdi de anket çalışmaları yapılacak. Adaylar parti genel merkezimize Ankara’ya çağrılarak yüz yüze mülakat yapılacak. Son olarak o illerdeki kanaat önderlerinden görüş alınacak. Böylece kesin adaylar açıklanacak.”
AK Parti’nin diğer kademelerinde aday adayı olacak partililerin de adaylık dosyalarını teslim ettiği il başkanlığında partililere tatlı ikram edildi. Aday adayları ve partililerin topluca hatıra fotoğrafı da çektirdiği toplantıda Sel ve Çoban’ın şakaları herkesi güldürdü. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti