Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üstün: Oda olarak ekmek zammına müdahil olmadık

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Şubat ayı itibariyle 250 gram ekmek fiyatının 2,50 TL olmasına Oda olarak müdahil olmadıklarını, kararın alındığı toplantıya çağırılmadıklarını söyledi. Üstün, ev ekmeği imal eden fırıncılara hala daha TMO’dan makul fiyata un temin ettiklerini bildirdi

 

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, ekmek fiyatına yapılan zamla ilgili görüşlerini açıkladı.
“HALEN DAHA 200 TL’Yİ
GEÇMEDEN UN ALIYORUZ”
Oda Başkanı Cengiz Üstün, yakın zamanda ekmeğin ana hammaddesi olan un fiyatlarına yönelik yaptıkları mücadelenin sonuç verdiğini ve ülke çapında örnek alındığını belirtti. Şubat ayı itibariyle ekmek fiyatının zamlandığını ancak zam kararı alınırken söz konusu toplantıda Bakkallar Esnaf Odası olarak bulunmadıklarını dile getiren Üstün, “Bilindiği üzere yılbaşından sonra TMO’dan aldığımız buğdayada zam geldi. Daha önce girişim yaparak fiyatın düşürülmesini sağlamıştık. Yılbaşı zammından sonra tekrar müracaat ederek zammı geri aldırdık. Böylece halen daha 200 TL’yi aşmamak şartıyla esnafımıza ekmeklik un alıyoruz.” dedi.
“BAKKALLAR ODASI
OLARAK ZAM TEKLİFİNE MÜDAHİL OLMADIK”
Doğal gaz, kömür, fuel oil, elektrik, yakıt gibi enerji zamlarının yanı sıra işçilik giderlerinin arttığına dikkat çeken Üstün, “Tüm bu sebeplerden dolayı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) nezdin de ekmeğe yeni bir fiyat teklifi verildi. Bu fiyat teklifi ile ekmeğin kilogramı 10 TL oldu. Yani geçen hafta Şubat ayı başı itibariyle bu fiyat geçerli oldu. Bakkallar Odası olarak biz buna müdahil olmadık. Biz oda olarak 8 TL’lik fiyat üzerinden satışa devam etmeyi düşünüyorduk. Bilindiği üzere biz ev ekmeğini 10 TL’ye satıyorduk. Kilogram fiyatı da 5,6 TL’ye geliyordu. Bu durumda bizde ev ekmeğini bugünden itibaren 12 TL’den satacağız. Çünkü ev ekmeği satan fırıncı esnafımız para kazanamamaktadır. Bu da piyasanın gerçeğidir.” dedi.
“ESNAFIMIZ VATANDAŞIDA DÜŞÜNEREK HAREKET EDER”
Kamuoyunda çarşı ekmeği olarak tabir edilen ekmeğin kilogramının 10 TL olup 250 gram ekmeğin 2,50 TL olduğunu söyleyen Üstün, “Ekmek fiyatı konusunda normal (çarşı) ekmek fiyat tarifesi valiliğe bildirilmektedir, bağlayıcıdır. Bizim ev ekmeği imal eden fırıncı esnafımıza verdiğimiz 12 TL’lik fiyat tavsiye niteliğindedir, bağlayıcılığı yoktur. Ama bizim esnafımız ayakta kalma mücadelesi verirken vatandaşı da düşünerek sağ olsunlar tavsiyemizi göz ardı etmemektedir.” diye konuştu.
“TMO’NUN ZAMMININ GERİYE ÇEKİLMESİNİ SAĞLADIK”
2022 yılı itibariyle TMO’dan fırıncı esnafına temin edilen un çuvalının 250 TL’ye yükseldiğini belirten Üstün şöyle konuştu: “Bakkallar Odası olarak bizim girişimlerimiz ve sağ olsun AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın aracılığıyla un fiyatına gelen son zammı geriye çektik. Biz halen daha bir çuval unu kendi fırınlarımıza 200 TL’yi geçmemek şartıyla tedarik etmeye devam ediyoruz. Ancak çarşı ekmeği için teklif edilen zam toplantısında Bakkallar Odası olarak biz yoktuk. ATSO’nun teklifini Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (ESOB) yönetiminin kabul etmesiyle ekmeğin kilogram fiyatı 10 TL’ye yükseldi. Bakkallar Odası olarak biz toplantıya çağırılmadık. Mutlaka girdiler yükseldi ama burada bizler vatandaşı da düşünmek durumundayız. Bizim müracaatlarımız sonrası bakkal karı yüzde 20’ye alındı. Bazı gazetelerde 200 gram ekmek fiyatının 2,5 TL olduğu ifadeleri doğru değildir. Ancak biz ekmek fiyatları çok yükselmesin diye ev ekmeğinin satış fiyatı 12 TL’dir. Kilogram fiyatı 6,5 TL’ye gelmektedir ki Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir fiyat yoktur. Bu vesileyle Milletvekilimiz Ali Özkaya’ya Türkiye genelinde fiyatların geri çekilmesi nedeniyle gösterdiği çaba için tekraren teşekkür ediyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti