Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üstün: Son genelge yerinde. Pazarlar da açılmalı

Üstün: Son genelge yerinde. Pazarlar da açılmalı

Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, son yayınlanan genelge ile marketlerde temel ihtiyaç maddeleri dışındaki satışlara kısıtlama getirilmesini yerinde bir karar olarak değerlendirdi. Üstün, pandemi şartlarına uygun şekilde pazarların açılmasıyla ekonomiye büyük katkı sağlanacağını söyledi

Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, yayınlanan son genelge ile marketlerde gıda ve temizlik temel maddeleri dışında satış yapılmaması kararını yerinde bulduğunu belirtti. Üstün, haftada bir gün açılması planlanan semt pazarlarının gerek yaş sebze meyve fiyatlarında dengelenme, gerekse sağlıklı ve yeterli tüketim açısından önem taşıdığını söyledi.
“GEÇ DE OLSA DOĞRU
BİR KARAR VERİLDİ”
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başlangıcında gıda üretim ve satışı dışında hizmet veren esnafın işyerleri kapandığını ancak zincir marketlerde gıda dâhil her şeyin satıldığını kaydetti. Bu anlamda satış serbestisinin olmasının haksız rekabete neden olduğunu belirten Üstün, “Gıda ve zaruri ihtiyaçlar dışında marketlerin herşeyi satışa sunması çok büyük bir haksızlıktı. Ayrıca virüs salgınıyla mücadelede insanlar ekmek ve başkaca gıda ihtiyaçlarını almak için sokağa çıktıklarında marketlerde ihtiyaçları olsun veya olmasın başka ürünlerle oyalanarak virüsün yayılması ihtimali güçleniyordu. Malum çünkü her türlü şey satılıyordu. Dolayısıyla geç de olsa doğru bir karar verildiğini düşünüyoruz. Biz baştan beri bu ürünlerin satılmaması noktasında fikir beyan etmiştik ki,aynı gün ben İçişleri Bakanlığı ile irtibata geçtim. Sağ olsun AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın aracılığıyla sözkonusu marketlere getirilen satış kısıtlaması genelgesinin çıkarılmasında çorbada tuzumuz oldu. Bu vesile ile Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’ya da teşekkür ediyorum.” dedi.
“KONU BİRÇOK ESNAF GRUBUNU İLGİLENDİRİYOR”
Türkiye’de günümüzde yaklaşık 3 bin 200 Oda Başkanı olduğuna dikkat çeken Üstün şöyle konuştu: “Belki bugün Türkiye’de 3 bin 200 Oda Başkanı var. Ama biz bu konu ile direk ilgili olduğumuzdan sadece bizim kendi esnafımızla değil, durum diğer meslek gruplarını; züccaciye, bakkaliye, tuhafiyeci esnaflarımızı da ilgilendirmektedir. Bu nedenle çorbada bir tuzumuz olmuştur. Tamamen doğru bir karardır.”
“KURALLARA UYGUN ŞEKİLDE PAZARLAR AÇILMALI”
“Bilim adamı olmaya gerek yok virüs kapalı ortamlarda daha çok bulaşıyor.” diyen Üstün şunları kaydetti: “Özellikle sebze ve meyve satan pazarcılarımızın pandemi kurallarına uymak şartıyla çıkarılacak yeni bir genelge ile haftada bir gün olmak üzere Cumartesi günleri semt pazarlarımız açılacak. Pandemi ile mücadele bir gerçektir. Belki insanlar tepki gösterecekler. Ancak kurallara uyulduktan ve açık havada bu pazarlarımız kurulduktan sonra sıkıntı yok. Çünkü önümüz bayram. Ekonomik açıdan çok büyük sıkıntılar yaşadığımız gibi sebze ve meyve üreten işletmelerin, tarımla uğraşanların da çok büyük sıkıntıları sözkonusudur. Bunu da bir tarafa koyalım. Kısıtlamalarla birlikte fiyatlara bakıldığında özellikle sebze ve meyve fiyatları afakî boyutta yükseldi. Fahiş fiyatlar olmuş durumdadır. Pazarlarımızın açılması fiyat konusunda bir sigorta olacaktır. Kurallara uyar şekilde alt yapısı hazırlanarak pazarlarıızın açılması sağlık açısından salgın seyrini olumsuz etkilemeyecektir. Ekonomik yönüyle de çok büyük katkısı olur diye düşünüyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi