Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uydukent İş Merkezi, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Uydukent İş Merkezi, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak

Afyonkarahisar Belediyesi, Uydukent’te 12 bin metrekarelik bir İş Merkezi inşa ediyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent İş Merkezi’nin, bölgedeki birçok ihtiyacı karşılayacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi, Uydukent’te, dışarıdan bakınca küçük gibi görünen, ancak oldukça büyük bir iş merkezi inşa ediyor. Toplam alanı 12 bin metrekareyi bulan ve 6 milyon liraya mâl olan iş merkezinde, Alevi Kültür Derneği’nin Cem Töreni’nin yapabileceği bir bölüm, şehit aileleri ve gazilere tahsis edilmiş yan yana iki bölüm, dershane, düğün salonu, lokanta bulunuyor.
6 BUÇUK MİLYON LİRA
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Toplam kapalı alanı, Belediyemizin bulunduğu bölümden daha büyük. 12 bin metrekare. 6 buçuk trilyona mâl oldu. Düğün salonumuz var, tavanı 8 metre yükseklikte. Burası iş merkezi. Eczane yerleri var, restoran var. İki medikal iş merkezi var. Muhtarlık binası var. Dershaneler kapanacak talimatı yoktu, bir katı dershane olarak düşünmüştük. 80 araçlık otoparkı var. Sakatlar Derneği’ne Şehit Alileri Derneği’ne yerler yaptık. Belediye tahsilat bürosu olarak kullanacağız, PTT istiyor belki oraya verebiliriz” dedi.
CEM TÖRENİ YAPILABİLECEK
Alevi vatandaşların kültürel faaliyetlerini yürütmeleri ve Cem Törenleri’ni yapabilmeleri için de bir bölüm düşündüklerini söyleyen Çoban, “Burayı Kültür Salonu gibi kullanacaklar. Alevi Kültürü’nü yaşatmak amacıyla böyle bir hizmet vereceğiz. Sonradan planlamadık. Sigara içenleri bile düşündük. Şehit aileleri için gaziler için ortak alan oluşturuyoruz. Mahzenden kurtaracağız şehit aileleri ve gazilerimizi” diye konuştu.
DÜĞÜN SALONU GENİŞ
İş Merkezi içinde büyük bir düğün salonu da bulunacağını belirten Çoban, “Düğün salonumuzun en dar yeri 7 metre 80 santim. Ev düğünleri bitti. Burada gelin odası var, müdüriyet var. Mutfağı var. 800 metrekare toplam. Geniş ferah bir mekan. Satacağız ya da kiraya vereceğiz. Kiraya çok isteyen var. Fayans dahi yapmıyoruz biz yerlere. Kolonsuz bir mekan. 3’üncü kata tekabül ediyor. Asansöre binilmese bile rahatça yukarı çıkılabilir” dedi.
MASRAFI KARŞILAYACAK
Uydukent İş Merkezi’ndeki dükkanların kiralanması hâlinde masrafın çıkacağına dikkat çeken Çoban, “Düğün salonu ve dükkanları kiraladığımız zaman burası masrafını çıkarıyor. 1800 metrakare kapalı alanlı bir yer. İstediğim projeyi yürütürüm burada. Buraya bir dershane düşünmüştük. Dev bir alan” diye konuştu. (Kocatepe)

Mermer kullanılsın

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uydukent İş Merkezi’nin zeminde granit kullanıldığını görünce, “Ben bu hâliyle ilk kez görüyorum. Benim kesin talimatım var, bizim yaptırdığımız binalarda kesinlikle mermer kullanılacak” dedi.

Uydukent İş Merkezi’nin hemen yanında büyük bir cami inşa ediliyor. Caminin 1100 kişinin aynı anda ibadet etmesine yönelik yaptırıldığı, çevre
düzenlemesinin de yapılacağı kaydedildi.

Kadın Sığınma Evi kurulacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Sığınma Evi’nin de kurulması için çalışmaların başladığını söyledi. Uydukent İş Merkezi’ndeki Kadın Sığınma Evi’ye ilgili bilgi veren Çoban “En çok ihtiyaç doktor. Hastanenin karşısında olmasını o yüzden seçtik. Özel buradan girişi var. Güvenlikli bir kapı olacak. Buradan özel girişi var. Özel görüşme odası, yatak odası, tuvalet, depolar, banyolar var, çamaşırhanesi var. Bir bölüm var. Mutfak için. Burada kalacak yerler var” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti