Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Uydukent’in zemin etüdü yapılmalı” – Kocatepe Gazetesi

“Uydukent’in zemin etüdü yapılmalı” – Kocatepe Gazetesi
“Uydukent’in zemin etüdü yapılmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın haftalık basın toplantıları devam ediyor. Gündemi değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz Afyonkarahisar’ın hava kirliliği, Uydukent bölgesinin deprem riski taşıması ile ilgili değerlendirmeler yaptı.
“KALİTESİZ KÖMÜR
KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ
LAZIM”
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz başkanlığında gerçekleşen basın toplantısına MHP İl Sekreteri Beytullah Bostanlı ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mehmet Kocacan da yer aldı. İl merkezinde yaşanan hava kirliliği konusunun ülke bazında gündemde olduğunu belirten MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, “Afyonkarahisar, coğrafi konumu itibariyle Türkiye’nin en gözde illerinden bir tanesi ancak son zamanlarda hava kirliliği ile anılan bir il haline geldi ve bu bizi üzüyor. Şehrin büyük bir bölümü doğalgaz ile ısınmaya başladı bazı kesimlerinde de AFJET kullanılıyor. Geriye kalan çok az bir bölüm de kömür kullanarak ısınıyor. İlimizde çok az kömür kullanılmasına rağmen kömürlerin kalitesizliğinden veya denetlemenin azlığından da olabilir ilimizde aşırı derecede hava kirliliği hissediyoruz. Kalitesiz kömür kullanımının önüne mutlaka geçilmesi lazım” dedi.
“ÜNİVERSİTENİN ZEMİN ETÜDÜ YAPMASI LAZIM”
Uydukent bölgesindeki yapılaşmanın zemin etüdü sonrasında yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Karagöz, “Afyon, büyük deprem meydana getirebilecek sıcak kaynağa sahip bir il. Uydukent bölgesinde zeminin gevşek olduğu, bununla ilgili bilimsel bir açıklama yapılmadığı, burada da şimdi çok yüksek katlı binalar yapıldığını görüyoruz. Üniversitemizin Uydukent bölgesinde, üniversitemizin zemin etüdünü iyi inceleyip, zemin etütlerini kendilerin yapmasını burada yapılacak olan yapılarında teknik açıdan iyi yerlerin projelerinin ona göre yapılması lazım” ifadesine yer verdi.
 “PATRON ÇILDIRMADI ÇILDIRTTI”
Muhalefet partileri tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vereceği yönündeki açıklamalarının ardından “Patron Çıldırdı”,  “Kapatıyoruz” ifadeleri hatırlatılan Başkan Karagöz, “Patron çıldırmadı ama çıldırttı. MHP aday çıkartacağını söyleseydi, İP’liler, CHP’liler sandıkta MHP’nin adayına mı oy verecekti. Onlar diyorlar ki ‘Evet’ cephesi dağılsın, ‘Hayır’ cephesi dursun. MHP, kendi stratejilerini üreten ve Türkiye’nin stratejilerine de şu anda liderlik yapan, ülkenin gündemini de belirleyen bir parti. Dolayısıyla MHP’nin davranışı yerinde bir davranış, dedikleri gibi ‘Patron Çıldırmıyor, Çıldırtıyor İnsanları’, hayallerini suya düşürüyor. Kimse merak etmesin MHP ne yaptığını iyi biliyor” dedi.
“HÜKÜMET BAŞARILI OLURSA MİLLET, DEVLET VE İSLAM KAZANIR”
Ulusal ve yerel bazda AK Parti ve MHP’nin birlikte hareket ettiği şeklinde göründüğü ve parti tabanında bir rahatsızlık oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya yanıt veren Karagöz, “Biz devletin yöneticisine bir parti olarak bakmıyoruz. MHP kendi şahsiyeti olan bir siyasi parti, AK Parti de kendi şahsiyeti olan bir siyasi parti. Biz AK Parti’ye değil, devlete destek veriyoruz, devletin de yöneticisi AK Parti. Bakıldığında farklı bir anlam çıkaranlar olabilir ancak biz bunu devletin bekası olarak görüyoruz. Devletimiz gerçekten zorda ve biz devletimizin önünü açmak için, devletimize dışarıdan yapılan baskıların azaltılması ve ortadan kaldırılması için hükümetimize destek veriyoruz. Bu yeni bir uygulama değildir bizim için. Alparslan Türkeş dönemlerinde de devlet zorda olduğunda MHP, devletin yanında olmuştur. Hükümet başarılı olursa Türk milleti, Türk devleti ve İslam coğrafyası kazanır” ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

“ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ
KUTLU OLSUN”
Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Karagöz, “Tüm çalışan gazetecilerin, tüm basın mensuplarının günlerinin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tutuklamaların olmadığı, inşallah bundan sonra basın mensuplarının da kendi düşüncelerini vatandaşa dikte etmeye çalışmadığı, hür, özgür, istediği gibi yazabilen, yazarken de birilerini tehdit etmeden, menfaat beklemeden yazan gazeteciler günü olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

“MOTOKROS TANITILMALI”
Afyonkarahisar’da yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası için tanıtım yapılması gerektiğine dikkat çeken Karagöz, “Belediye başkanımızdan da Afyon’da motokrosun yapılacağı bilgileri geliyor. Bunun çok iyi, yerinde bir faaliyet olduğunu söylüyoruz. Bunun tanıtımı içinde tüm yetkililerin Türkiye’de ve dünyada tanıtılmasını yerinde buluyoruz. Türklerin yaşadığı diğer ülkedeki Türk federasyonların da mutlaka bu tanıtama destek vermelerini diliyorum” diye konuştu.