Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uygan: Bezelyenin merkezi Kırka – Kocatepe Gazetesi

Uygan: Bezelyenin merkezi Kırka – Kocatepe Gazetesi
Uygan: Bezelyenin merkezi Kırka

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka Belde Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, Kırka Kasabasından 1 hafta içerisinde 300 bin ton bezelyenin çıktığını söyleyerek, “Bezelyenin Merkezi Kırka’dır” dedi

Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, Kırka bezelyesinin iri taneli ve lezzetli olduğunu söyledi.
Bölgenin en güzel bezelyesinin Kırka’da yetiştiğini ifade eden Uygan, “Her yıl kasabaya 2 bin kişi olmak üzere mevsim işçileri gelir ve bezelye toplarlar. Bezelye toplama işi yaklaşık 1 ay boyunca sürer ve toplanan bezelyelerimiz pazar satışı için başta İstanbul, İzmir olmak üzere büyük şehirlerimize gönderilmektedir. Bezelyemiz aynı zamanda konserve için de kullanılmaktadır. İddia ediyorum en güzel bezelye Kırka kasabasındadır” dedi.
“Bezelye alacak vatandaşlarımızı da uyarıyorum bezelye alırken Kırka bezelyesi olup olmadığını sorsunlar” diyen Uygan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz belediye olarak bezelyemizin tadına tat katmak, Kırka Kasabamızı ve bezelyesini tanıtmak, pazarlamak ve vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmesini sağlamak için geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yıl 8 Temmuz 2012 Pazar günü 3.sünü gerçekleştireceğimiz Halk Kültür, Sanat ve Bezelye Festivalini yapacağız”
Geçtiğimiz yıl bölgenin en renkli, en yoğun kalabalığın Kırka Kasabasında olduğunu hatırlatan Uygan, “Bu yılda aynı coşku ve daha yoğun kalabalık olacağına inandığım festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.
Uygan, Kasabada kimsenin yapamadığını yaptığını belirterek; “Bu işler cesaret işi, kimsenin cesaret edip de açamadığı yolu biz açtık” Kırka kasabasını Sinanpaşa ilçesine bağlayan ve orta yol olarak adlandırılan yolun hizmete açıldığını söyleyen Uygan, “Kırka’da boş durmak yok. Orta yolumuzda ne vatandaşlarımız, ne araçlar rahat hareket edebiliyordu. Göreve gelir gelmez orta yolumuz için gerekli düzenlemeleri yapmak için çalışmalarımıza başladık. İlk olarak yolumuzu açtık ve ardından geçtiğimiz yıl stabilize olarak başlattığımız yolumuzu bu yıl mevsim şartlarımızın da uygun olması ile vakit geçirmeden hizmete açtık. 2 kilometre olan yolumuzda tarlasına giden vatandaşlarımız artık rahatlıkla orta yolumuzu kullanabiliyorlar” dedi.
Yolun açılması ile birlikte yol üzerinde bulunan arsaların değer kazandığını ifade eden Uygan; “İçme suyu ve alt yapısı olan orta yol mevkiimizde tek sorun yoldu. Bu sorunu da ortadan kaldırdık. Orta yolumuzun yapımında gerekli olan malzemeyi bölgemizin en güzel göleti olan Kırka Göletimizden alarak hem göletimizin genişlemesini sağladık, hem de sulama hacmini çoğalttık. Bu sayede yolun yapımında gerekli olan dolgu malzemesini bir kuruş ödemeden temin etmiş olduk” şeklinde konuştu. Çalışmaları esnasında en büyük desteği halktan aldığını belirten Uygan; “Başta Kırka kasabalı halkım olmak üzere araç ve gereç konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Tokuşlar, Küçükhüyük, Ahmetpaşa, Serban ve Güney Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Kocatepe)