Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uygur Temizer Kimdir

MHP ve İYİ Parti’dem Milletvekeiel adayı olan Uygur Temizer kimdir

MHP ve İYİ Parti'dem

Uygur Temizer Kimdir

Aslen Afyonkarahisarlı olan Uygur Temizer, Gazi Üniversitesi İ.İB.F’sinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

1979 – 1989 yıllarında özel sektörde yöneticilik ve danışmanlık yapan Uygur Temizer, 1990-1994 yılları arasında TÜRMOB ve TESMER’de çeşitli hizmetlerde bulundu.

Aralarında Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığının da yer aldığı pek çok kurum ve kuruluşta denetim alanında hizmet içi eğitimler veren Uygur Temizer, 1998 yılında Yeminli Mali Müşavir oldu. Uygur Temizer, çalışmalarına AAC Denetim’de Sorumlu Ortak Baş Denetçi olarak devam ederken, aynı zamanda Gazi Üniversitesi Öğretim üyeliği hizmetinde de bulundu.

14 yaşından itibarem Ülkücü siyasi görüş içerisinde yer alan ve 2015 yılında MHP’den Afyonkarahisar Milletvekili adayı olan Uygur Temizer, 2023 yıl seçimlerinde de İYİ Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili adayı olmuştu. Temizer her iki seçimde de milletvekili seçilemedi.

Afyonkarahisar Merkez’den merhum Nazım Temizer ve merhume Yüksel Temizer’in oğlu olan Uygur Temizer, merhum Uğur Temizer, Onur Çimen, Umur, Sungur, Cengiz Temizer’in kardeşi, Nuray Temizer’in eşi idi. Yüksel Temizer ve Göksel Temizer’in babası olan Gazi Üniversitesi’nden emekli Öğretim üyesi Yeminli Mali Müşavir Uygur Temizer 11.12.2023 günü vefat etti.
Cenazesi Ankara İli Gölbaşı Mezarlığında toprağa verildi.