Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal: 27 Mayıs suç şebekesini bir kez daha lanetliyorum

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 27 Mayıs askeri darbesinin 61. yıldönümü nedeniyle
yaptığı açıklamada, “27 Mayıs’taki suç şebekesini, vatan ve millet düşmanı çeteyi bir kez daha lanetliyorum” dedi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesinin 61. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uysal, 27 Mayıs darbesindeki hedefin Türk Milleti olduğunu, Türkiye’yi durdurma ve sindirme girişimi olduğunu ifade etti.
“27 MAYIS’TA DEMOKRATLARA VATAN SEVGİSİNİN
HESABI SORULDU”
Gültekin Uysal yayınladığı mesajda şunları kaydetti: “Milletin hür iradesi örgütlü bir şekilde gasp edilmiştir. 61 yıldır ne yazık ki maşalar dışında sorumluları belirlenememiştir. 27 Mayıs Askeri Darbesi’nin ya da daha açıklayıcı olması bakımından ‘Milletin hür iradesinin örgütlü şekilde gasp edilmesi’nin üzerinden 61 yıl geçti. Türk siyasetinin ve Türk aydınlanmasının en temel gayretlerinden biri olarak demokrasinin teşkili için verilen bir asırlık mücadelenin sonucunu almak şerefine erişmiş, kişilerin, dar kitlelerin tahakkümüne karşı çıkarak milletin egemenliğini gaye edinmiş demokratlara vatan ve millet sevgisinin hesabının sorulduğu gündür bugün.”
“İLK SİYASİ
CİNAYETLER PLANLANDI”
Gültekin Uysal, 61 yıldır, sorumlusu olarak ancak birkaç “maşa”nın gösterilebildiği, hedefi ve nedenleri düşünüldüğünde Türkiye’nin ilk siyasi cinayetlerinin planlandığı 27 Mayıs’ın, bugün dahi sancıları çekilen bir düzlemin ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti. Uysal, “14 Mayıs seçimleri, tarihte Demokrat Parti iktidarının başladığı gün olarak belirtilmesine rağmen taşıdığı anlam itibariyle ikinci kez Samsun’a çıkıştır. Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak vatanın istiklali için öykünülecek bir ateş yakmış, Demokratlar ise 14 Mayıs’ta yakılan o ateşin şevk ve heyecanı ile bu Aziz Millete müreffeh bir istikbal için kapı açmıştır. Bandırma Vapuru işgal güçleri tarafından arandıktan sonra Anadolu’ya silah değil, hürriyet için ideal ve iman taşıdıklarını söyleyen Atatürk gibi, demokratlar da iktidara aynı hürriyet aşkı ile ideal ve iman taşımıştır. Neticesinde ise millet demokratları iktidara taşınmıştır.” dedi.
“DP’NİN KIYMETLİ
İSİMLERİNE ALLAH
RAHMET EYLESİN”
Darbeler için önlemin daha fazla demokrasi ve daha fazla adalet olduğunu belirten Uysal sözlerine şöyle devam etti: “27 Mayıs’taki suç şebekesini, vatan ve millet düşman çeteyi bir kez daha lanetliyorum. Vesilesiyle 27 Mayıs’taki suç şebekesini, vatan ve millet düşman çeteyi bir kez daha lanetliyorum. Başta partimizin kıymetli isimlerini, abide şahsiyetlerini rahmetle anıyorum. Çelikten bir irade ile darbeci çeteyi yok varsaymış 3. Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Celal Bayar’ı, darbecilere karşı verdikleri milli mücadelede milleti için korkmadan şehadete yürüyen Başbakanımız Ali Adnan Menderes’i ve aziz bakanları Fatin Rüştü Zorlu’yu, Hasan Polatkan’ı şükranla, minnetle ve rahmet duaları ile anıyorum.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti