Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal ve Akşener umutlu – Kocatepe Gazetesi

Uysal ve Akşener umutlu – Kocatepe Gazetesi
Uysal ve Akşener umutlu

Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Gültekin Uysal’a DP Genel Başkan Yardımcıları Ertan Küçükay, Muhtar Mahramlı, Rıfat Melih Aktaş ile GİK Üyesi Bülent Şahinalp eşlik ettiler.
Bir saat kadar süren görüşmenin ardından liderler ortak bir basın açıklaması yaptı. Yaptıkları olağanüstü kongre dolayısıyla hem hayırlı olsun ziyareti, hem de seçim süreci hakkında bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Başkanımız Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hem kongre sonrası hayırlı olsun ziyaretimizi gerçekleştirdik hem de çok hızlı bir seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde her sorumlu siyasi hareket gibi bizler de değişen Türkiye iklimi ve şartları dolayısıyla birtakım değerlendirmeler yapma imkanı bulduk. Geçmişten bugüne ortak değerleri, idealleri, büyük Türkiye tasavvuru ile ilgili ortak düşünceleri paylaşma, Türkiye’nin derinden bir nefes alabilmesi adına, ortak bir yaşam, ortak bir gelecek kurmak adına Sayın Genel Başkan ile çeşitli değerlendirmeler yaptık. Güncel siyasetin meselesi olarak ittifaklar dahil olmak üzere cumhurbaşkanlığıyla ilgili düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaştık.
Bugüne kadar belirli periyotlarla çeşitli platformlarda ve zamanlarda Türkiye’nin içinde bulunduğu hal ile ilgili pek çok ortak düşüncemizi paylaşmış idik. Sayın Genel Başkan, bu sürecin başından itibaren zaman zaman bahsettiğim temel tasavvurlar, düşünceler hakkında, hem partimizle ilgili hem şahsımla ilgili olumlu düşüncelerini, güzel sözlerini her vesileyle ifade ettiler. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
Önümüzdeki çok kısa bir süreç içerisinde değerlendirmelerimizi yaparak inşallah Türkiye’nin klavuzu olmaya gayret etiğimiz sorunlara çare olabilmek adına, potansiyelini açığa çıkartabilmek adına, milletimizin özlemlerini yerine getirebilmek adına bir iradenin sahibi olacağımızı düşünüyorum. Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in şahsında tüm heyetine partimize göstermiş oldukları alaka dolayısıyla tekrar teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“İyi Parti’yi kurma aşamasında bulunduğumuz andan itibaren hep iki şey söyledim. Demokrat Parti ve Sayın Genel Başkanla ilgili olarak birlikte bir yol yürümeyi hayal ettiğimi, arzu ettiğimi söyledim. İkincisi ise Saadet Partisi ile bir yol yürümeyi arzu ettiğimi ifade ettim. Biz yeni bir siyasi anlayışı Türkiye’ye getirmek zorundayız; o da açıklık şeffaflık üzerine bir siyasi anlayışı, görüşü ve bu görüşe uygun davranmayı gerektiriyor.
Gültekin Uysal beyefendi Türk siyasetinde benim çok önem verdiğim bir kişidir. Zaten Demokrat Parti Türk siyasetinin çok önemli insanlarını yetiştirmiş bir siyasi gelenektir. 1946, 1950 gibi çok önemli tarihlerde Türkiye’nin demokrasiye geçişinin, Türkiye’nin tek partili yönetim anlayışından çok partili yönetim anlayışına geçişiyle ilgili olarak önemli mücadele vermiş bir siyasi gelenektir. Benim başlangıcımın da bildiğiniz gibi Doğru Yol Partisi’nde olmuştu. Dolayısıyla ortak noktalarımız çok fazla. Ben bir kere daha huzurunuzda kendisiyle birlikte yol yürümek istediğimizi hem kişisel olarak hem de arkadaşlarım olan İyi Parti’nin yöneticileri ve teşkilatları olarak; hem arkadaşlarının yanında hem de yalnızken baş başa görüşmelerimizde de ifade ettim. İnşallah her şey umduğumuz gibi olacak. Sayın Genel Başkanın da söylediği gibi inşallah Türkiye’nin nefes almasına huzur bulmasına yol açacak bir bakış açısıyla umuyorum ki bir yol açılacak. Çok teşekkür ediyorum ziyaretleri için.”