Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uysal’dan Akşener’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Genel Merkezi’nde
Uysal’dan Akşener’e ziyaret

İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal arasında gerçekleşen görüşmeye, her iki partinin Başkanlık Divanı üyeleri de katıldı.
Görüşmenin ardından konuşan Akşener, Uysal’ın daha önce yaptığı bir ziyarete cevaben geldiğini ve son gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi. Gültekin Uysal da, “Türkiye’nin bu zor günlerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Yararlı oldu” dedi.
İki genel başkanın görüşmesinin ardından yapılan açıklamada Uysal’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Akşener, ilk sözü DP Genel Başkanı’na verdi. “İYİ Partilerinin kurucularını genel başkanın şahsında tebrik ederiz” diyen Uysal şunları söyledi: “Memleketin can alıcı meselelerini değerlendirme fırsatı bulduk. Türkiye’de bugün yüksek gerilim hattında yürüyen siyasetin ülke ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğine inanıyoruz. Ülkenin temel referansları itibarıyla pek çok ortak paydada buluşan insanlar olarak bu değerlendirmelerin ben önümüzdeki süreçte faydalı olacağı kanaatindeyim.” Ziyaretin sadece referandum öncesinde kendisinin yaptığı ziyarete karşılık bir iade-i ziyaret olduğunu ifade eden Akşener de sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkan hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar içinde görüşlerimizi paylaştık. Bu ziyaretten çok istifade ettik. En önemlisi yeni bir siyasi parti kuruldu, o siyasi partiyi önce telefon ile arayıp hayırlı olsun diyen, sonra da ziyaret eden kişi Genel başkandır. Buradan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na da teşekkür ederim. 0 da telefonla hayırlı olsun demişti. Bu tür siyasi nezaketin Türkiye’de egemen olmasını diliyorum, çünkü çok ayrıştık, çok kutuplaştık”
Açıklamaların ardından iki genel başkan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Süleyman Soylu ile CHP Genel Başkanı arasındaki sert polemiğe ilişkin bir soruya Akşener, şöyle cevap verdi: “Doğru bulmuyorum. Bir kişi diğer bir kişiye köy kahvesinde ya da mahalle kahvesinde olduğu gibi kalkıp sert bir dille ‘sen bittin’ demez. Sayın Soylu içişleri Bakanı’dır. Önemli bir makamda görev yapıyor. Eğer Kılıçdaroğlu ile ilgili bir mesele vardıysa onun yolu hukuktur. Bu hiçbir racona uymuyor. Delikanlılık raconuna, görev bilincine, siyaset nezaketine uymaz, devlet adamlığına hiç uymaz.”
“FETÖ’den ilk ihraç edilen Süleyman Soylu’dur” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Uysal, “Çok geride kalmış meseleler bizim açımızdan. Halef- Selef insanlarla ilgili değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum. Siya-sette bu dil hepimizi endişeye sevk ediyor” şeklinde konuştu. Meral Akşener, görüşmenin ardından konuğu Gültekin Uysal’ı kapıya kadar uğurladı.