Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

UZUN ÇARŞI’DA DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMI

Çarşı esnafıyla alışveriş sadece mal alıp para vermek değildir. Hatırdır, gönüldür, hatıradır, hafızadır, sosyal münasebettir. AVM’de ise sadece al-öde-git bir daha görmesen de olur… Yıllar geçse de dönüp görmek istediğimiz çarşılar ve hayatta olduğunu görünce mutlu olduğun esnaftır.
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Uzun Çarşı esnafı ile bizlerle biraraya geldi. Toplantıda çarşıda hayata geçirmeyi planladığımız tarihi dokuya uygun cephe iyileştirmesi, peyzaj ve trafik düzenlemesine ilişkin yapılması planlanan çalışmalar istişare edildi.
Esnafımızın talep ve önerilerini alan Başkanımız, tarihi çarşıya yeni bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin hayata geçmesiyle çarşının cazibesini arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Başkanımızın bu projesi, çarşı esnafı tarafından büyük takdir biraz da tereddüt ile karşılandı.
“KARARLAR ORTAK AKILLA ALINACAK”
Uzun Çarşı bölgesindeki tabela kirliliğinin ortadan kalkması ve sokak düzenlenmesi gibi konularda ön çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, mevcut durumu daha da iyileştirmek adına esnafımızla ilk kez bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ortak akılla alınacak kararların Afyonkarahisarımız ve çarşının geleceği adına büyük önem arz ettiğini ifade etti.
“UZUNÇARŞI’YA YENİ BİR KİMLİK”
Önümüzdeki süreçte bu tür toplantıları yapmaya devam edeceklerini aktaran Zeybek Başkan; birkaç toplantının ardından çıkan sonuçların ardından karara varacaklarını ifade etti. Yapılması hedeflenen proje ile Uzun Çarşı’nın daha estetik bir görünüme kavuşacağına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar’ın tarihi dokusuna uygun şekilde Uzun Çarşı’ya yeni bir kimlik kazandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde alışverişini yapabileceği, esnafımızın nezih ve kargaşa ortamından uzak şekilde ticaretlerini yapabileceği bir alan oluşturarak çarşımızı yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin hizmetine açacağız şeklinde ifade etti.
“UZUNÇARŞI’DA OTOPARK DEVRİNE SON”
Bölgenin trafiğe kapanıp kapanmayacağı konusuna da açıklık getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; bu konuda esnafımızdan gelecek talebe göre hareket edeceklerini ifade etti. Bu nefis projeye esnafımızın olumlu tepkiler verdiğini dile getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek; “Esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mevcut durumdan kendileri de memnun değil. Kendileri isterse çarşımızı trafiğe kapatacağız ya da transit geçiş olacak şekilde bölgede yeni bir düzenlemeye gideceğiz. Esnafımızın yüzünü güldürecek, çevreye gerçekten güzel bir doku kazandıracak bir çalışma olacak. Konuya ilişkin toplantılarımız devam edecek. Esnaflarımızın taleplerini de değerlendirerek istişareler neticesi alınacak ve son karar ne ise onu uygulayacağız. Amacımız; bu şehri hep birlikte, istişare kültürü ile yönetmek. Her alanda şehrimizin için çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde görüş ve düşüncelerini belirtti Sn. Zeybek.
“DAHA YEŞİL BİR UZUNÇARŞI”
Yukarıda gördüğünüz fotoğraftan eser kalmış değil, çarşıda manzaraya bakarsanız değme peyzaj çalışmasını yapsanız bu hale getiremezsiniz. Fakat tabelayı öne çıkarma yarışı bu güzel yeşilliğin önüne geçmiş, yazık….
Yeni projede yeşile önem verilmesini özellikle rica ediyoruz.
“MAL SAHİPLERİNDEN
BEDEL ALINMAYACAK”
Bina sahiplerinden gelen soru üzerine konuya açıklık getiren Başkan Zeybek yapılacak olan bina cephe restorasyonu için bina sahiplerinden bedel talep edilmeyeceğini belirtti.
“ÖLÇÜMLER BAŞLADI”
Toplantı sonrası hızlı bir şekilde çarşıda bina ve yol ölçümlerine başlanıldı. Yapılacak olan cephe iyileştirme çalışmasında esnafında mağduriyet yaşamaması için yapılacak Restorasyonun demonte şekilde geleceği ve iş yerinde ticarete engel olmadan hızlı bir şekilde montajın tamamlanacağı bildirildi.
“YENİ SEZONA YENİ KİMLİKLE
BERABER GİRİLMELİDİR”
Uzun Çarşı Lokum, Sucuk, Kuyumcu ve döviz bürolarının Merkezi şehrin kuşaktan kuşağa geçen marka firmalarının bulunduğu yerdir.

Şehrimizde başı çeken sektörler Mermer, Termal, Turizm ise bir diğer en önemli faktörde düğün sezonudur. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle ertelenen düğünler başta Uzun Çarşı esnafı olmak üzere neredeyse tüm esnafın elini kolunu bağlamıştır. Düğüncü deyip geçmeyiniz. İnşaattan tekstile gıdadan kuyumcuya piramitin en tepesindedir. Uzun Çarşı bedesten ve Belediye Şehir Çarşısı bu işin merkezidir. Ayrıca şehrimize gelen turist ve ziyaretçilerin mutlak ziyaret ettiği bölgedir. Tabi bir diğer husus da şehrin finans merkezidir. Yapılacak olan projeler her ne kararlaştırılırsa yeni sezona baharla birlikte hazır olmalıdır.
“YENİ PROJELER”
Yapılan toplantıda Başkan Zeybek bizlere bazı müjdelerde verdi.
* Yoncaaltı camii arkası sürekli açık kalacak yeni hal pazar yeri
* 2. Belediye çarşısı yıkımı komple yeni otopark yapımı.
* Köle Hanı Restorasyonu
* Kent meydanı yıkılan Vakıf işhanı yeri kültürel tasarımıyla millet kıraathanesi
* Eski Bağkur binası yerine mekanik otopark
* Kadınlar pazarı bölgesine yeni yüz, yeni tasarım.
* Ve eğer olursa Kasaplar Çarşısı restorasyonu
Şehr-i Karahisar’ın zaman kaybedecek durumu yok. İlçelerle başlayan Merkez ile taçlanacak projelerle yatırım ve istihdamlarla şehrimiz hak ettiği yeri bulması gerekiyor. Bizlere düşen seviyormuş, destekliyormuş gibi değil ben kavgası, şahsi kaygı değil de… Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehri el birliğiyle inşaa etmektir. Bilirsiniz ki, birlikte rahmet vardır. Gelin birlik olalım Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yerlere hep birlikte taşıyalım….

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER