Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vahşi İsrail Durdurulmazsa Gözünü Anadolu’ya Dikecek”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İsrail’in hedefinin Filistinle sınırlı olmadığını belirtti. Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle vahşi İsrail durdurulmazsa gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecektir.” dedi

VİDEOYU PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Filistin’de yaşanan zulmü ele aldı.

 

“ZALİM İSRAİL BOMBALAR YAĞDIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Filistin’de yıllardır zulüm altında varlık ve yokluk mücadelesi veren 7 Ekim’den bu güne İsrail bütün dünyanın gözü önünde insanlık dışı katliamlara devam ettiğini; çocuklar, kadınlar ve siviller bombaların ve kurşunların hedefi olduğunu belirten Yurdunusuven, “Maalesef bu olay Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldıkları ilk katliam değil. 1918 yılında Osmanlı’nın topraklarını kaybetmesiyle ilk katliamlar başlamış ve birtakım Siyonist çeteler o zamanlar Filistinli kardeşlerimizi göç etmeye zorlamışlardır. Ardından 1948 yılında İsrail devletinin kurulmasından sonra soykırımlar devlet politikaları haline gelmiş Müslüman kardeşlerimiz zulme alışmaya zorlanmıştır. İsrail’in yapmış olduğu zulümlerden dolayı şimdiye kadar 16 bini çocuk olmak üzere toplam 36 bin Filistinli kardeşimiz katledilip 80 bini yaralanmıştır.2 milyondan fazla Filistinli de göçe zorlanmıştır. İnsan olarak, Müslüman olarak masum insanlara, çocuklara yapılan bu barbarlığı inanın yüreğimiz kaldırmıyor. Zalim İsrail; hastane, camii, okul farkı gözetmeksizin amansızca bombalar yağdırmaya devam ediyor. Uluslararası hukuk, insan hakları gibi hiçbir kural ve kaideyi dinlemeden bütün insanlığın gözü önünde saldırılarına devam ediyor. Dünya barışını ve düzenini korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler bile, olayı izlemenin ötesinde hiçbir aksiyon alamadı ve kendi personellerini bile koruyamadı. Birleşmiş Milletler personelleri de maalesef ki kurşunların hedefi oldu.” dedi.

 

“İSRAİL’İN VAHŞETİ FİLİSTİNLE SINIRLI DEĞİL”

Milletvekili Yurdunuseven, sözlerine şöyle devam etti: “İsrail öylesine vahşileşti ki açlıktan ölmek üzere olan masum yavrulara yardım malzemesi getiren tırlara bile tahammül edemiyor. Bu kadar vahşi ve gözü dönmüş olan bir yapı eğer durdurulmazsa Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecektir. İsrail vahşeti hiçbir zaman sadece Filistin topraklarını hedef almamıştır. Hedefleri Filistinle kısıtlı değildir. Bu zulüm artarak devam ederken sadece Müslümanlara reva görülen insanlık dışı muamelelerin tek sorumlusu olarak Hamas gösterildi. Hamas’ın yüzyıllardır atalarından miras topraklarını koruma mücadelesi birçok ülke tarafından bir terör eylemi olarak görülüp çocuk ve kadın katliamı terörle mücadele kapsamına alınıp meşru zemine oturtulmaya çalışılıyor. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Hamas, Gazze’de ileri hat savunması yapmaktadır ve Kuvay-ı Milliye görevini üstlenmektedir. İsrail uluslararası hukuk ihlallerini sürdürdükçe ve bütün uluslararası organizasyonların kararlarını çiğnedikçe, sadece Filistinli kardeşlerimiz değil; bütün dünya ülkeleri güvenlik sorunuyla karşı karşıyadır. Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla ile 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağrılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesi yok olmasını diliyorum. Diyen yazar Azra Kohen’i şiddetle kınıyorum. Hangi Anne Baba evladına bunu yapabilir akıl almış şey değildir.”

 

“BU YÜZYILIN HİTLER’İ NETENYAHU’YA BİRİLERİ DUR DEMELİ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, şunları kaydetti: “Bizler de Müslümanlar olarak hatta bütün insanlık olarak büyük imtihandan geçmekteyiz. Bizler de şimdiye kadar hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe, İsrail zulmüne karşı tek vücut olarak tepki göstermekle vazifeliyiz. Bu noktada bir kez daha Gazze’de yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyor, bölgede en kısa sürede ateşkesin sağlanmasını umut ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 31. İstişare toplantısında söylediği gibi eli kanlı gözü dönmüş bu yüzyılın Hitleri katil Netenyahu’ya artık birilerinin dur deme vakti gelmiştir.”

DİĞER VİDEOLAR