Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakıfbank’ın Genel Müdürü değişti – Kocatepe Gazetesi

Vakıfbank’ta Mart 2013’ten bu
Vakıfbank'ın Genel Müdürü değişti

Vakıfbank’ta Mart 2013’ten bu yana Genel Müdürlük görevi sürdüren, AK Parti eski Milletvekili  hemşehrimiz Halil Aydoğan Genel Müdürlük gö-revinden ayrıldı. Halil Aydoğan’dan boşalan Genel Müdürlük görevine, K.K.T.C. Merkez Bankası Başkanı ve Vakıfbank’ta dört yıl süreyle Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapan Mehmet Emin Özcan atandı. Hemşehrimiz Halil Aydoğan 1 yıl 3 ay Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptıktan sonra Vakıfbank’ın genel müdürlüğüne atanmıştı. Bankalar Kanunu gereğince 2 görevi birden yürütmesi mümkün olmayan Halil Aydoğan 2013’den bu yana Vakıfbank Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Gazeteniz Kocatepe’nin görüşlerine başvurduğu Halil Aydoğan, “Ülkemize ve milletimize milletvekilliğinin yanı sıra diğer görevlerde de hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hakkımızda hayırlı olanı diliyoruz.” dedi
Vakıfbank’ta Ramazan Gündüz’den boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına ise, 2009’dan bu yana bankanın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten İsmail Alptekin seçildi.
Genel Kurul Toplantısında konuşan yeni Genel Müdür Mehmet Emin Özcan, kökleri yüzlerce yıl öncesine uzanan vakıflardan aldıkları güçle vakıf varlıklarını ülke ekonomisine etkin bir şekilde kazandırarak kalkınma ve toplumsal fayda sağlama yolunda bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, bankanın 2016 yılsonu bilançosu rakamlarını paylaştı.
2016 yılında nakdi kredilerini yıllık bazda sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 19.2 artışla 147 milyar TL seviyesine yükselttiklerini ifade eden Özcan, Nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi ise yüzde 20 oranında artırarak 187 milyar TLye yükselttik. Aktif büyüklüğümüzü, sermaye yeterliliği rasyosu kısıtımıza rağmen, bir önceki yıla göre yüzde 16 oranında artırarak 213 milyar TLye çıkardık. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan yatırımlara 2016 yılında da finansman desteği sağlamaya devam ettik. Nakdi ve gayri nakdi proje kredilerimizi 2016 yılsonu itibarıyla 32.4 milyar TLye yükselttik ve proje kredileri nakdi plasmanı bir önceki yıla göre yüzde 10.2 oranında artış gösterdi dedi.
2017 ilk çeyrek rakamlarına da değinen Özcan, Yılın ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre aktiflerimizde yüzde 16 oranında bir artış yaşanmış ve toplam aktiflerimiz 221 milyar TLyi aşmıştır. Şu anda 221 milyar TLden daha büyük bir maddi varlık bankamızca yönetilmektedir. Yine aynı dönemde 1 milyar 225 milyon TLnin üzerinde bir net kâr sağlanmış ve bu alanda da rekor kırılmıştır. Bununla birlikte ortalama özkaynak kârlılığımız yüzde 24.6 seviyesine, ortalama aktif kârlılığımız ise yüzde 2.26 seviyesine gelmiştir diye konuştu.
Mehmet Emin Özcan, 924 şube ve 15 binin üzerinde çalışan ile büyük bir aile olarak kendilerine bırakılan emaneti koruma bilinci ile hareket ettiklerini ve çok çalıştıklarını ifade ederek, Bundan sonra da böyle devam edeceğimizi ve çok çalışacağımızı bilmenizi isterim. Sizlerin huzurunda, başta önceki Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Genel Müdür Halil Aydoğan olmak üzere VakıfBank ailesine teşekkürlerimi sunuyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Halil Aydoğan kimdir?

 

1950 Afyonkarahisar doğumlu olan Halil Aydoğan, 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur. 1977 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O.’da Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamış, 1980-1983 yılları arasında Müfettiş, 1983-1985 yılları arasında Mecidiyeköy Şubesi Müdür Yardımcısı, 1985-1996 yılları arasında da sırasıyla Kadıköy, Mecidiyeköy, Taksim, İstanbul ve Şişli Şubelerinde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. 1996-1999 yılları arasında T. Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür Yardımcılığı ve 1999-2000 yılları arasında da Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 22 ve 23. dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği ile birlikte iki yıl TBMM KİT Komisyonu ve yedi yıl da Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yapan Halil Aydoğan, 05.01.2012 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti. 29.03.2013 tarihinden itibaren Genel Müdür olarak görevine devam eden Halil Aydoğan, aslen Afyonkarahisar Merkez, Çakırköylüdür.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti